Élet-Stílus

Pérez és Pellegrini vezetheti csúcsra a Realt

Ellenjelölt híján, egyedüli pályázóként már hétfőn a Real Madrid elnöke lett Florentino Pérez, aki 2000 és 2006 között már volt presidente a fővárosi elitklubnál. A madridiak új edzőjüket is megnevezték.

“Trónbeszédében” a 62 éves régi-új vezető – aki nagyvállalkozó, egy építőipari cégbirodalom első embere – egységre szólított fel, a belső béke megteremtését kérte a Real Madrid híveitől, mindenkitől, az egyszerű szurkolóktól kezdve a bérletes pártoló tagságon át a támogatókig, hogy a egyesület “a 21. század legjobbja” legyen.

A klub tiszteletbeli elnöke, Alfredo Di Stéfano jelenlétében szóló Pérez így fogalmazott: “Dicsőség és nagy felelősség irányítani a világ legfontosabb sportintézményét”, majd leszögezte, hogy változásra van szükség a Realnál, amelynek futballcsapata két bajnoki címen kívül három idény óta nem nyert semmi más trófeát.

Pérez végül kihívó nélkül maradt (MTI/EPA)

Pérez végül kihívó nélkül maradt (MTI/EPA)

Pérez első periódusáában, a “galaktikusok korában”, amikor a világfutball több korszakos egyénisége – Figo, Zidane, Ronaldo, Beckham – is a blancók színeiben rúgta a labdát, a Real látványos focit játszva története egyik legsikeresebb időszakát élte meg. Valami hasonlót várnak a Real Madridért szurkolók most is, főleg hogy az elmúlt napokban Pérez ismét nagy nevek Madridba hozatalával állt elő, egyik első lehetséges érkezőként említve Kakát, a Milan brazil sztárjátékosát.

A presidente a szakmai erősítés jegyében Manuel Pellegrinit már leszerződtette a kispadra a Villarrealtól. A szakvezetőt kedden mutatja majd be a királyi klub.

José Manuel Llaneza, a Villarreal tanácsnoka azt közölte hétfőn, hogy a két egyesület megegyezett Pellegrini ügyében.
“Amint az két baráti klub között szokásos és logikus, a mai megbeszélés egyezséggel zárult” – fogalmazott Llaneza.

A Marca sportnapilap azt is tudni véli, hogy a Villarrealtól átcsábított chilei szakember két évre szerződik a blancók együtteséhez, amely címvédőként vágott neki a 2008/09-es szezonnak, de nemcsak titulusát nem védte meg – a Barcelona fosztotta meg elsőségétől -, de az utóbbi évek “gyakorlatát” követve ezúttal is híján maradt a nemzetközi sikernek.

Pellegrini sikeresnek bizonyult a Villarrealnál (MTI/EPA)

Pellegrini sikeresnek bizonyult a Villarrealnál (MTI/EPA)

A kispadon a német Bernd Schustert ez év elején felváltó Juande Ramos kontraktusa lejárt, s vele nem újít szerződést a fővárosi elitklub, ahol Pellegrinitől várják a régi dicsőséges napok visszahozatalát. Lapértesülések szerint a Real négy millió eurót fizetett az 55 esztendős Pellegrini elengedéséért a Villarrealnak, az ott 2004 óta dolgozó vezetőedző szerződésének lelépési díjra vonatkozó záradéka alapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik