Élet-Stílus

Stanley-kupa: a Detroit nyerte az első meccset

A címvédő Detroit Red Wings 3-1-re nyert a vendég Pittsburgh Penguins ellen az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) Stanley Kupa-döntőjének első mérkőzésén.

Az első tíz percet óvatos játék jellemezte, majd egy szerencsés góllal, a hátsó palánkról visszapattanó lövéssel megszerezte a vezetést a címvédő, de hamar egyenlített a Pittsburgh.

Az alapszakasz és a playoff legponterősebbje, Malkin lopott korongot Stuarttól, lövése kijött Osgood kapusról, Fedotenko pedig közelről nem hibázott.

A folytatásban Malkin kiugrását védte bravúrral a detroiti hálóőr, majd a vendégek két, a hazaiak pedig egy emberelőnyt puskáztak el. Közvetlenül a szünet előtt a hátsó palánk megint Fleury kapus végzete lett. A legeredményesebb detroiti, Franzen volt a gólszerző, miután a korong a hálóőr sarkáról vágódott be.

Zetterberget Crosby üldözi (MTI/EPA)

Zetterberget Crosby üldözi (MTI/EPA)

A harmadik harmad elején Helm lépett ki, de a fiatal detroit csatár hibázott. Nem úgy Abdelkader, aki a felperdülő pakkot kézzel maga elé tette, és kilőtte a jobb felső sarkot. A támadónak ez volt pályafutása első NHL-találata. A folytatásban a Red Wings jól védekezett, és megnyerte a nyitó csatát.

A tavalyi finálét is ez a két csapat vívta, akkor összesítésben 4-2-re a Detroit diadalmaskodott.

nhl, döntő, 1. mérkőzés

Detroit Red Wings-Pittsburgh Penguins 3-1
(1-1, 1-0, 1-0)
Gól: Stuart (14.), Franzen (40.), Abdelkader (43.), illetve Fedotenko (19.)
A párharc állása: 1- 0 a Detroit javára.
A következő mérkőzést magyar idő szerint hétfő hajnalban rendezik Detroitban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik