Élet-Stílus

Kapusgól és Loki-győzelem

A bajnok Debrecen győzelemmel zárta a szezont, két tizenegyesből szerzett góllal 2-0-ra verte a vendég Paksot a labdarúgó Soproni Liga 30. fordulójában.

Nem hozott látványos játékot az első félidő, bár a vendégek voltak aktívabbak, mégis az aranyérmes debreceni csapatnak voltak nagyobb helyzetei. Dombi két ígéretes lehetőséget is elpuskázott, Komlósi pedig a kapufára fejelte a labdát.

A vezetést a kapus Polekszics szerezte meg büntetőből a 45. percben. A bosnyák játékos csatárokat meghazudtoló módon, a labdának finoman alápörgetve helyezett a kapu közepébe.

Csernyánszki nem védhette Polekszics lövését (MTI)

Csernyánszki nem védhette Polekszics lövését (MTI)

A szünet után magasabb színvonalú volt a játék, igaz, sok gólhelyzet továbbra sem alakult ki, majd a 68. percben Rudolf, a szezon legjobb debreceni játékosa értékesítette az általa kiharcolt büntetőt, beállítva ezzel a 2-0-ás végeredményt.

A hátralévő időben csendesen csordogált a mérkőzés, kizárólag Pintér Attila utolsó percben lőtt kapufája érdemel külön említést.

A mérkőzés végén Nemes Ferenc, az Magyar Labdarúgó-szövetség alelnöke átadta a DVSC-TEVA együttesének az aranyérmeket és a bajnoki trófeát. Az ünneplés ezzel nem ért véget, este a város főterén köszöntötték a bajnokcsapatot, amely idén története negyedik bajnoki címét gyűjtötte be.

Drámai végjáték a nyugati rangadón

A Nyíregyháza az utolsó fordulóban, a Vasas ellen pontot tett hosszú nyeretlenségi sorozatának végére. A mostani 3-1-es sikerét megelőzően tavaly november elsején nyert utoljára.

A tavalyi MTK bajnok is győzelemmel búcsúzott, idegenben 4-0-ra verte a kieső REAC csapatát, s egyúttal visszavágott őszi vereségéért. A következő szezont szintén az NB II-ben kezdő Siófok szépen búcsúzott, miután hazai pályán két vállra fektette a kupadöntős Győrt. A Balaton-parti együttes 55 perce után már három góllal vezetett, a vége mégis izgalmasan alakult, köszönhetően annak, hogy a hazaiak részéről Koós és Ivancsics is csak a kapufát találta el, az utóbbi büntetőből.

A nyugati rangadón a harmadik Haladás hazai pályán kapott ki a negyedik Zalaegerszegtől. A szombathelyiek ugyan előnybe kerültek, de Oross találatára a 90. percben egy potyagóllal válaszolt a ZTE, és a hosszabbításban Balázs is betalált, elrontva ezzel a Haladás éremosztó ünnepét. Úgy tűnik, a Honvédből sokat kivett a MK-győzelem megünneplése, hiszen simán, 3-1-re kikapott az amúgy jól játszó Kaposvártól.

A Kecskemét jó formába került a végére, bánhatja, hogy véget ért a szezon: az újonc zsinórban harmadik győzelmét aratta, a záró fordulóban a vendég Diósgyőrt győzte le, 2-0-ra.

A Debrecen a Bajnokok Ligája selejtezőjében szerepelhet, a második körben kapcsolódik majd be a küzdelmekbe. Sorsolás június 22-én. Az Európa Liga kvalifikációjában három magyar együttes – a második Újpest és a harmadik Haladás, valamint a Magyar Kupa-győztes Budapest Honvéd – indulhat.

Botrányos meccs Pápán

A feljutásra esélyes csapatok mérkőzésén a Pápa 1-0-ra nyert a vendég Pécs ellen a Nyugati csoportban az NB II 28. fordulójának szombati rangadóján. A találkozó ráadásban a pécsi kapus, Hegedűs hátulról fellökte a hazaiak csatárát, Alexet, s ezért a bíró kiállította. Erre a pécsi szurkolók a pályára tódultak, a játékvezető aztán lefújta a meccset.

Soproni Liga, 30. forduló:
DVSC-TEVA – Paksi FC 2-0 (1-0)
Gól: Polekszics (45., 11-esből), Rudolf (69., 11-esből)

REAC-MTK Budapest 0-4 (0-2)
Gól: Hidvégi (35.), Urbán (37.), Pátkai (69.), Tischler (88.)

Nyíregyháza Spartacus-Vasas 3-1 (1-0)
Gól: Goia (8.), Sztojkov (62., 64.), ill. Tóth A. (52.)

Gabona-Trans Kaposvár – Budapest Honvéd 3-1 (2-0)
Gól: Kovácsevics (11.), Nikolics (23., 83.), ill. Moreira (79.)

Szombathelyi Haladás-ZTE FC 1-2 (0-0)
Gól: Oross (70.), illetve Pavicsevics (90.), Balázs (92.)

BFC Siófok-Győri ETO FC 3-2 (2-0)
Gól: Bojtor (5.), Magasföldi (26.), Takács M. (55.), ill. Alekszidze (65., 87.)

Kecskeméti TE-ERECO – Diósgyőri VTK 2-0 (1-0)
Gól: Litsingi (42.) Yannick (79.)
Kiállítva: Bogunovic (57.)

Pénteken játszották:
Újpest FC-FC Fehérvár 1-2

góllövőlista

20 gólos: Bajzát (Győr)

17 gólos: Tököli (Paks)

16 gólos: Kabát (Újpest), Rudolf (Debrecen)

15 gólos: Nikolics (Kaposvár), Waltner (ZTE)

14 gólos: Csordás (Kecskemét), Hercegfalvi (Budapest Honvéd), Kenesei K. (Haladás)

13 gólos:
Oláh (Debrecen)

12 gólos: Zahorecz (Kaposvár)

11 gólos: Apostu (Nyíregyháza)

10 gólos: G. Vujovics (Fehérvár)

9 gólos: Magasföldi (Siófok), Montvai (Kecskemét), Nyerges (REAC), Rajczi (Újpest), Szakály P. (Debrecen), Tóth (DVTK)

8 gólos: Litsingi (Kecskemét), Oross (Haladás), Zsolnai (Kaposvár)

7 gólos: Czvitkovics (Debrecen), Divic (Vasas), Homma (Diósgyőr), Kiss T. (Paks), Meyé (Zalaegerszeg), Németh N. (Vasas), Rajos (Haladás), Tisza (Újpest), Urbán (MTK), Yannick (Kecskemét)

6 gólos: Alekszidze (Győr), Balázs (Zalegerszeg), Leandro (Debrecen), Pátkai (MTK), Sitku (FC Fehérvár), Sztojkov (Nyíregyháza)

5 gólos: Bozzovics (Kaposvár), Brnovic (Győr), Dancs (REAC), Diego (Honvéd), Dobrics (Vasas), Kanta J. (MTK), Korcsmár (Újpest), Pál A. (MTK), Torma (REAC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik