Élet-Stílus

Visszavonul Pavel Nedved

Noha sok kérdés már nem maradt az olasz labdarúgó-bajnokság vasárnapi utolsó fordulójára, mégis emlékezetes lesz a játéknap, jelen állás szerint ugyanis Paolo Maldinit és Pavel Nedvedet is ezúttal láthatják utoljára tétmeccsen a szurkolók.

Egészen biztosra vehető, hogy az AC Milannal 24 év alatt többek között öt Bajnokok Ligáját, illetve BEK-et nyert 40 éves Maldini számára valóban ez lesz az utolsó mérkőzés, amely már csak azért is fontos a számára, mert múlt vasárnap nem volt örömteli a hazai búcsú AS Roma ellen.

A piros-feketék szurkolóinak egy kisebb csoportja ugyanis egy “Köszönjük Kapitány! A pályán Te voltál az örök bajnok, de megtagadtad a tiszteletet azoktól, akik gazdaggá tettek” – feliratú transzparenst függesztettek ki – az egyébként vesztes – meccs lefújása után.

Maldini búcsúzik (MTI/EPA)

Maldini búcsúzik (MTI/EPA)

A 125-szörös válogatott hátvédnek nagyon rosszul esett az üzenet, s noha a 70 ezer néző közül csupán néhány száz drukker tüntetett ellene, nehezen emészti meg a történteket, s az különösen bántja, hogy a klub vezetőségéből senki sem kelt a védelmére.

“Megsebeztek vasárnap, s az együttes vezetőinek hallgatása különösen elszomorít” – panaszkodott a 902. Milan-mérkőzésére készülő legendás futballista, aki a BL-sikerek mellett hét bajnoki, illetve egy Olasz Kupa-győzelmet ért el klubjával. A válogatottsági csúcstartó, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes Maldini egyáltalán nem jókedvűen várja tehát a zárófordulót.

Nedved még egy évet lehúz? (MTI/EPA)

Nedved még egy évet lehúz? (MTI/EPA)

A Juventus cseh aranylabdása szintén már tavaly nyáron bejelentette, hogy ez lesz az utolsó szezonja, s elhatározását mostanáig hivatalosan még nem változtatta meg. Azért a “még”, mert ugyan ennél tökéletesebb párosítást utolsóra el sem képzelhetne magának a 36 éves középpályás – hiszen a Juve azzal a Lazióval találkozik, melynél öt szezont töltött el, mielőtt 2001-ben Torinóba igazolt volna -, a helyi sajtó egyre biztosabban állítja, hogy még egy évet elvállal az ősszel biztosan a BL-főtáblán érdekelt Zebráknál.

Nedved a torinóiakkal négyszer nyert bajnokságot, melyből kettőt a 2006-ban kirobbant bundabotrány miatt később elvettek a csapattól. A Juventusszal legnagyobb nemzetközi sikere a Bajnokok Ligája-döntő volt 2003-ban, a Lazióval ugyanakkor megnyerte a Kupagyőztesek Európa Kupáját, melynek utolsó gólját ő szerezte az 1999-es fináléban.

A bajnok Internazionale aranylabdása, Luis Figo is elköszönni készül, igaz, ő még a jövőben is játszani szeretne, ám már nem Olaszországban. A 36 éves portugál az Atalanta elleni találkozón búcsúzhat el a drukkerektől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik