Élet-Stílus

Bayern: Ribéryt elvitték, Tonit elküldik

A Chelsea 50 millió eurót ajánlott a Bayern München francia középpályásáért, akivel a londoniak állítólag meg is egyeztek. Az idei szezonban gyengébben teljesítő Luca Toni helye bizonytalanná vált, túl sok a csatár a német rekordbajnoknál.

A Bayern München vezetősége mindent megtett annak érdekében, hogy a következő szezonban is náluk focizzon Franck Ribéry, de a francia sztárnak nincs maradása. Egybehangzó angol lapjelentések szerint a Chelsea és az apró termetű középpályás állítólag már megegyezett, a londoniak 50 millió eurót ajánlottak.

A korábbi kijelentéseikkel ellentétben a bajorok már nem tartják kizártnak, hogy a francia játékos a nyáron klubot váltson. A beígért összegből alaposan megerősíthetné a keretet a nyáron érkező Louis van Gaal.

Új játékosokat kap az új tréner (MTI/EPA)

Új játékosokat kap az új tréner (MTI/EPA)

A holland tréner az elkövetkező szezonban nem számíthat Luca Tonira, az olasz két év után minden bizonnyal elhagyja Münchent. “Nem hiszem, hogy öt csatárral vágunk neki a következő idénynek” – nyilatkozta a Bildnek Uli Hoeness, a német klub menedzsere, és Franz Beckenbauer is az olasz világbajnok távozásáról beszélt egy televíziós interjúban.

Toni mellett Tim Borowski, Christian Lell és Breno is elhagyja nyáron a klubot. Ze Roberto és Michael Rensing ügyében egyelőre nem lehet semmi biztosat tudni, de a német lapok szerint a brazil középpályás, és a kispadra száműzött Kahn-utód is egyesület után nézhet. Lahm viszont biztosan marad még egy évet.

Az idén trófea nélkül maradt bajorok nyáron nagybevásárlást tartanak. A pénz “nem probléma” – harsogta Hoeness a ZDF televízió hétvégi, Aktuelles Sportstudio című műsorában. Gomez mellett Timoscsuk is a münchenieké, akik az UEFA-kupa-győztes Sahtar Donyeck horvát védőjét, Darijo Srnát is szeretnék megszerezni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik