Élet-Stílus

Szétültette a kapitány Janicsékat

Külön négyeshajóban indul a jövő hét végén Szegeden megrendezésre kerülő világkupa-viadal 500 méteres versenyén Janics Natasa és Kovács Katalin.

Storcz Botond szövetségi kapitány csütörtökön hirdette ki a női K-4 500 m-en induló egységeket: az egyik hajóban Paksy Tímea, Benedek Dalma, Kozák Danuta és Janics ül majd, míg a másik kvartettben Kovács mellett Fazekas Krisztina, Medveczky Erika és Csipes Tamara lapátol.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint Storcz azt mondta: döntésével meg kívánta erősíteni azt az eredeti szándékát, hogy a csapatok összeállításában meghatározó lesz az egyes teljesítmény. Ezért mindenképpen biztosnak tekintette az A hajóban a szűk két héttel ezelőtti szolnoki rangsorolón K-1 500 méteren első három helyen befutó versenyzőt, azaz Benedeket, Kozákot és Paksyt.

A Kovács vagy Janics kérdésben elmondása szerint teljes mértékben szakmai elvek vezérelték, ugyanis az utolsó helyre a “tolóember” szerepére keresett alkalmas versenyzőt, amelyre – véleménye szerint – a már e helyen többször is bizonyított Janics alkalmasabb.

A női szakág a hét folyamán és a jövő hét elején Szolnokon folytatja a felkészülést a MOL Világkupa-versenyre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik