Élet-Stílus

Megnevezték Talmácsi utódját

Hivatalossá vált, hogy Németh Balázs pótolja Talmácsi Gábort: a 21 éves pilóta versenyez a Balatonring Team 250 köbcentis motorjával a hétvégi olasz futamon.

A Balatonring Team – ígérete szerint – magyar pilótával, Németh Balázzsal pótolja a szerződésbontás után távozó Talmácsit.

A csapat tájékoztatása szerint a 21 éves magyar tehetség már szerda reggel elutazott az Olasz Nagydíj helyszínére, Mugellóba, hogy – mint fogalmaznak – a lehető legjobban felkészülhessen az edzésekre és a versenyre.

Nagy lehetőséget kapott

Nagy lehetőséget kapott

Internetes források már kedden arról számoltak be, hogy Németh váltja a 125-ös géposztályban világbajnok Talmácsit, aki Jorge Aspar Martínez spanyol csapattulajdonossal hétfőn közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy – a médiajogokat érintő nézetkülönbségük miatt – végleg elválnak útjaik.

A Balatonring Team a közlemény szerint azért döntött Németh Balázs mellett, mert „eddigi pályafutása bizonyítja, hogy nagyon könnyen alkalmazkodik az új körülményekhez, új kategóriákhoz”. Jorge Aspar Martínez maga is látta már Némethet motorozás közben, egy valenciai tesztelésen figyelt fel a tehetségére.

Németh Balázs nem számít rutintalan pilótának, részt vett többek között a szupersport-világbajnokságon (legjobb eredménye egy 16. helyezés a Nürburgringen), az Alpok–Adria bajnokságon, valamint a Superstock 1000 Világkupán is.

Németh Balázs önéletrajza itt olvasható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik