Élet-Stílus

Edzőváltás Újpesten: Szentes távozik

Az elmúlt napok történéseinek tükrében nem meglepő, hogy Szentes Lázár a szezon végén távozik a Soproni Ligában második helyen végző Újpest FC-től.

„Az Újpest FC klubvezetése – szerdán – úgy határozott, hogy a 2009/2010-es szezonban új edzői stáb irányítja első csapatunk szakmai munkáját. Az Újpest FC vezetése és Szentes Lázár vezetőedző között a mai napon zárult le az előző szezon értékelése, illetve a jövőbeni koncepció megtervezése.
A megbeszélés eredményeként a felek úgy döntöttek, hogy közös megegyezéssel, 2009. május 31-i hatállyal szerződést bontanak” – olvasható a lényeg a klub hivatalos honlapján.

A csapat szombati, győri vereségét (4-3) követően Sallói István sportigazgató jelezte a vezetőedzőnek hogy a jövőjét érintő kérdésekben is egyeztetni óhajt vele, ezután a szakvezető az öltözőben közölte, kirúgták, s el is búcsúzott a játékosaitól.

Sallói erre később úgy reagált, az edző félreértette a szavait, ám szerda este, néhány napos egyeztetés után kiderült, hogy Szentes Lázár bizony jól kombinált – nem tölti, nem töltheti ki a 2010-ig szóló szerződését, a mostani szezon végén búcsút int a lila-fehéreknek, akikkel a második helyen zárta a bajnokságot.

Szentes 13 hónapig volt edző Újpesten (MTI)

Szentes 13 hónapig volt edző Újpesten (MTI)

„Olyan koncepcionális kérdésben nem értettünk egyet, amely a jövőt is befolyásolhatja. A véleménykülönbség a Magyar Kupa, illetve a bajnokság prioritásának megítélése körül alakult ki.
Az általunk korábban többször is kifogásolt versenynaptár miatt még a megterhelő időszakot megelőzően a vezetőség és a vezetőedző, közösen elemezve az előttünk álló sorozatterhelés lehetőségeit, a prioritást a kupa megnyerésére helyezte.

– Menetközben a vezetőedző a prioritást megváltoztatta, a kupával szemben a bajnokságra helyezve a hangsúlyt. Ennek köszönhetően a kupából kiestünk, de sajnos a bajnoki címről is lemaradtunk. Ezért a szerda este lezárult egyeztetések végén úgy határoztunk, hogy közös megegyezéssel szerződést bontunk” – magyarázta a szakítás körülményeit Sallói.

A lila-fehéreknél bizony nem ritka az edzőcsere, az elmúlt öt évben öt tréner, Mészöly Géza, Bicskei Bertalan, Valére Billen, Urbányi István és Szentes ült az újpesti csapat kispadján. Az új vezetőedzőt később nevezik ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik