Élet-Stílus

Újra ingyenes futam a Hungaroringen!

Idén már harmadik alkalommal rendezik meg a Hungaroringen a World Series by Renault versenyhétvégéjét. Június második hétvégéjén mindenképpen érdemes kilátogatni a pályára, a program sokszínű, a belépés ingyenes.

2009 június 13-14-én immár harmadszor ad majd otthont a Hungaroring a World Series by Renault fordulójának. A tényleg igazán látványos versenyek mellett a bőgő motorral köröző járgányokért annyira nem rajongók is találhatnak maguknak szórakozást, a WSR valódi családi program lehet.

Akik a versenyeket szeretik, azok a Renault Clio- és Megane-kupa, a Formula Renault 2.0 olasz és európai sorozatának futamait, és persze a fő attrakciót, a Forma-1 legkisebb öccsének tekinthető Formula Renault 3.5 összecsapásait nézhetik meg.

Az utóbbi futamokat már csak azért is érdemes figyelni, mert a versenyzők között garantáltan leendő F1-es pilóták is ülnek, így kiváló lehetőség ez arra, hogy néhány év múlva lehessen mondani: bezzeg én már 2009-ben láttam a kis X.Y.-t versenyezni.

Tavaly több mint 100 ezern látogattak ki a versenyhétvégére (Renault)

Tavaly több mint 100 ezern látogattak ki a versenyhétvégére (Renault)

A Red Bull sztárja, Sebastian Vettel ebből a sorozatból lépett át az F1-be 2007-ben, korábban pedig ugyanitt versenyzett Heikki Kovalainen és Robert Kubica is. A jelenlegi mezőnyben is lesz F1-es kötődésű ifjonc: a Hungaroringre látogatók összefuthatnak majd a Red Bull Racing tartalékosával, az új-zélandi Brendon Hartleyval.

A versenyek mellett a pályán autós akrobatikai bemutató, veterán Renault-modellek felvonulása, és történelmi F1-es járgányok is szórakoztatják a nézőket, ahogy a Renault 2008-as F1-ese is feltűnik majd.

A programok nemcsak az aszfaltcsíkon folynak: a látogatóknak állandóan szabad bejárása lesz a versenyzők és a csapatok lakhelyeinek számító paddockba, a versenyeken kívül pedig a bokszutcába is. A Renault több sátorban számos egyéb elfoglaltságot is nyújt: a dizájnkiállítástól kezdve az F1-es kerékcsere-versenyen keresztül a kicsiknek szánt pedálos, vagy a nagyobbaknak telepített szimulátoros autóversenyig akad majd minden, a szemfülesebbek pedig hazavihetnek néhány, a WSR-futamokon levedlett gumiabroncsot is.

Ami pedig a legfontosabb, hogy mindezt egész hétvégén ingyen élvezheti mindenki: a mától elérhető ingyenes belépőkhöz a Renault márkakereskedőinél, Budapesten és környékén a Match áruházaiban, valamint a Profi üzletlánc boltjaiban juthatnak a leendő nézők, de a jegyek természetesen a World Series by Renault magyar oldaláról is letölthetők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik