Élet-Stílus

Janics és Kovács megérkezett Szolnokra

Az eddig Szegeden készülő női kajakosok - köztük Kovács Katalin és Janics Natasa - kedd délelőtt elutaztak Szolnokra, a szakág központi edzőtáborába, de hogy ott is maradnak-e, azt egyelőre nem tudni.

Schmidt Gábor, a szövetség főtitkára kedden az MTI-nek azt mondta: Storcz Botond szövetségi kapitány hétfő este kapott egy sms-t a Kovács edzéseit irányító Csipes Ferenctől, mely szerint kedd délelőtt ott lesznek a szolnoki bázison.

„Többet egyelőre én sem tudok, a szövetségi kapitány ott van Szolnokon, lehet, hogy éppen most egyeztetnek az érdekelt felekkel. Bízom benne, hogy mindenki ott is marad, s nyugodtan folytatódik a felkészülés…” – fogalmazott Schmidt Gábor.

Janics és Kovács megérkezett Szolnokra 1

Storcz a szolnoki telepet jelölte ki a jövő hétvégi, szegedi Világkupa felkészülési helyszínéül a női kajakosok számára, a központi edzőtáborozás hétfőn kezdődött. Csipes Ferenc tanítványai (többek között Kovács és Kozák Danuta), és a Kovács László edzette Janics Natasa azonban akkor még nem jelent meg, mondván, ők inkább Szegeden akarnak felkészülni.

A szövetségi kapitány viszont ragaszkodik ahhoz, hogy a versenyzők együtt készüljenek, már csak azért is, mert K-4 500 méteren egyelőre öten (a Fábiánné Rozsnyói Katalin csoportjához tartozó Benedek Dalma és Paksy Tímea, valamint Kozák, Kovács és Janics) esélyesek a csapatba kerülésre.

Ennek az egységnek a felkészítését Storcz döntése nyomán Fábiánné – az utóbbi trió volt edzője – felügyeli majd. A kapitány hétfőn ultimátumot adott a „szegedieknek”, hogy ha nem csatlakoznak, kizárják magukat a válogatott keretből.

Storcz választ vár

Storcz Botond kedden délután azonnali nyilatkozatot kért a két érintett klub, a Domino Honvéd és a Démász-Szeged szakmai vezetőjétől azzal kapcsolatban, hogy női kajakosaik végleg csatlakoznak-e szakági bázisául kijelölt szolnoki edzőtáborhoz.

„Ma délelőtt rendben lezajlott az első négyes edzés Fábiánné Rozsnyói Katalin irányításával, de az eddig Szegeden készülők, Kovács Katalin, Janics Natasa és Kozák Danuta nem úgy érkeztek, hogy ott is maradnak” – mondta az MTI-nek a szakvezető, hozzátéve, hogy a gyakorlás során előbb Janics, majd olimpiai bajnok társa, Kovács nézte a partról társait, azaz a másik három csapattagságra pályázó kajakos, Benedek Dalma, Paksy Tímea és Kozák végig a hajóban volt.

Hét érem a cél Londonban

Hét éremre, közte három aranyra számítanak a kajak-kenusok a 2012-es olimpián – hangzott el a Magyar Olimpiai Bizottsággal folytatott sportági egyeztetésen, amelyen az is szóba került, hogy a szövetség – szegedi helyszínnel – bejelentkezett a 2012-es, kvótaszerző Európa-bajnokságra Erről döntés az esztendő második felében várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik