Élet-Stílus

Induljon páratlanul a nyár! – Operettgála a királyok kastélyában

Különleges koncertre kerül sor június 7-én, vasárnap este nyolc órától a Gödöllői Királyi Kastélyban a Királyi Hétvége programsorozat záróeseményeként az Infórum szervezésében. Az Operettgála nemcsak a helyszínét tekintve egyedi, hanem azért is, mert a legkiválóbb primadonnák és bonvivánok tolmácsolják a világhírű osztrák és magyar operettek részleteit Johann Strauss, Kálmán Imre, Lehár Ferenc és Ábrahám Pál műveiből.

Ki ne ismerné a „Ma Önről álmodtam”, a „Te rongyos élet”, vagy a „Délibábos Hortobágyon” varázslatos dallamait, amelyek mesés világba repítik a közönséget a műfaj legjobb előadói segítségével. A Gálán ugyanis a Váci Szimfonikus Zenekar mellett az Operaház művészei és az operett műfaj sztárjai lépnek fel.

Kállay Borit senkinek nem kell bemutatni, lenyűgöző pályafutását az egész ország figyelemmel kísérte évtizedeken át. Az elmúlt hónapokban először szerepelt az Operettszínházban Kálmán Imre Csárdáskirálynőjében, amelyben óriási sikert aratott. A darab részleteivel e Gálakoncert keretében is színpadra lép a páratlan sikereket elért primadonna.

A koncerten résztvevők Teremi Trixi és Bozsó József, az ismert szubrett – táncos-komikus páros felülmúlhatatlan produkcióit is élvezhetik, akiknek akrobatikus táncelemei sokszor „vérfagyasztó” látványt nyújtanak. A Gálán fellép többek között Szász Kati is: a fiatal művésznő az Interoperett szubrettjéből kiváló naíva primadonnává nőtte ki magát, ebben a szerepkörben lép színpadra az est folyamán is. A trónkövetelő korosztályt képviseli Boncsér Gergely, az Operaház ifjú tenorja is.

A Váci Szimfonikus Zenekar – Farkas Pál karmester – vezetésével már számos országban ismertette meg a magyar operettet a külföldi közönséggel is, így például Finnországban és Szlovákiában. A váci együttes egyébként nem első alkalommal lép pódiumra az Operaház és az Operettszínház művészeivel: sikeres koncerteket adtak már együtt többek között a budapesti Zsidó Nyári Fesztiválon és a Belvárosi Színház Interoperett előadásain.

A Gödöllői Királyi Kastély – amely Ferenc József, IV. Károly, valamint Erzsébet királyné (Sissi) kedvelt nyári lakhelyeként szolgált – belső udvarának és hatalmas parkjának elegáns, pazar látványával a legmegfelelőbb helyszín az operett korabeli világának megjelenítésére. A koncertet rossz idő esetén is megtartják fedett helyszínen.

Az Operettgála előtt egyébként kitűnő délutáni program is kínálkozik a kikapcsolódni vágyóknak: a kastély épülete és a kastélymúzeum kiállításai a koncert kezdetéig megtekinthetők.
Jegyek kaphatók a helyszínen, valamint Budapesten és országszerte a Broadway Jegyiroda hálózatában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik