Élet-Stílus

Henry és Iniesta rendbe jött a döntőre

Felépült a szerdai Bajnokok Ligája fináléra készülő Barcelona két kulcsembere. Önként felállt a kispadról a Celtic edzője, miután a csapat nem tudta megvédeni a bajnoki címét. Az MLSZ elutasította a Gyirmót fellebbezését. Rövid focihírek.

Hétfőn teljes értékű munkát végzett a szerdai Bajnokok Ligája-döntőre készülő FC Barcelona két korábban megsérült labdarúgója, Andrés Iniesta és a francia Thierry Henry. “Nagyon keményen dolgoztak, úgy tűnt, nincs semmi bajuk. Szerintem játszani fognak a fináléban” – nyilatkozta Xavi, a katalánok középpályása.

Henry május 2-án az ősi rivális Real Madrid fölött aratott 6-2-es győzelem alkalmával szenvedett térdsérülést, míg Iniesta egy héttel később a Villarreal elleni rangadón dőlt ki a sorból. Szerdán a római döntőben a címvédő Manchester United lesz a Barcelona ellenfele.

A csapattal edzett a francia világbajnok (MTI/EPA)

A csapattal edzett a francia világbajnok (MTI/EPA)

Lemondott a bajnoki ezüst miatt

Lemondott posztjáról Gordon Strachan, a Celtic Glasgow vezetőedzője, miután csapata három bajnoki arany után csak ezüstérmes lett a skót labdarúgó élvonalban. A volt válogatott középpályás 2005 óta sorozatban háromszor vezette diadalra tanítványait, akik viszont idén négy pont hátránnyal másodikok lettek az ősi rivális Rangers mögött. A Celtic az utolsó körben 0-0-ás döntetlent játszott László Csaba együttesével, a Hearts-szal.

Hosszabbított a Hoffenheim gólgyárosa

További négy évvel meghosszabbította nyáron lejáró szerződését Vedad Ibisevic, a német labdarúgó-bajnokságban szereplő Hoffenheim bosnyák támadója. A 24 éves futballista az őszi szezonban 18 góljával járult ahhoz, hogy az újonc együttes a fordulás előtt vezesse a tabellát, ám egy téli felkészülési mérkőzésen térdszalag-szakadást szenvedett, így tavasszal már nem is léphetett pályára. A Hoffenheim végül a hetedik helyen zárta a Bundesliga 2008/09-es szezonját.

Elutasították a Gyirmót fellebbezését

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fellebbviteli licencadó testülete elutasította a másodosztályban szereplő Gyirmót fellebbezését, így a Nyugati csoport éllovasa akkor sem indulhat a Soproni Liga 2009/10-es szezonjában, ha bajnok lesz. A testület döntésének hátterében az áll, hogy Gyirmót többszöri felszólítás után sem tudott pótolni bizonyos dokumentumokat, amelyek kivétel nélkül pénzügyi jellegűek. A határozat jogerős.

Az NB II Nyugati csoportjában három fordulóval a vége előtt 60 ponttal vezet a Gyirmót, a második helyen a Pécs (59), a harmadikon pedig a Pápa (57) áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik