Élet-Stílus

Juve: megszakadt a negatív széria

Nyolc nyeretlen bajnoki meccset követően győzött a torinói együttes, és mivel a Milan hazai pályán kikapott, ismét elérhető közelségbe került a második hely. A bajnok Inter nem erőlködött, a Lecce és a Reggina kiesett, a harmadik búcsúzó a Bologna vagy a Torino.

Az olasz bajnokság utolsó előtti fordulójában első meccsét már szerdán lejátszották. A Lazio hazai pályán verte a Regginát, amely ezzel biztos kieső. A találkozót azért hozták előre, mert az európai szövetség hét nappal a jövő szerdai Bajnokok Ligája-döntő előtt szerette volna átvenni az FC Barcelona-Manchester United finálénak otthont adó római Stadio Olimpico kezelését.

A forduló összes további meccsét vasárnap délután rendezték meg. A bajnok Internazionale tét nélküli meccset játszott a Cagliari otthonában. A gólkirályi címre pályázó Zlatan Ibrahimovic meglőtte a maga gólját, de a hazai csapat otthon tartotta a pontokat.

Del Piero a nyerőember (MTI/EPA)

Del Piero a nyerőember (MTI/EPA)

A Juventus beérte a tabellán a második AC Milant, miután simán győzött a Siena vendégeként. A torinóiak hétközben küldték el a sorozatban nyolc bajnokin veretlen Claudio Ranierit, posztját a klub egykori védője, az utánpótláscsapattól érkező Ciro Ferrara vette át. Az új edző szerencséjére vállalta a játékot Del Piero, és a rutinos középpályás két gólt is szerzett 3-0-ra végződő összecsapáson.

A forduló rangadóján Francesco Tottinak a hajrában szerzett találatával győzte le az AS Roma a Milant. Riise góljával még az első félidőben vezetést szerzett a fővárosi csapat, amit Ambrosini csak a 75. percben egalizált. A pillanatokkal később Ménez révén ismét a vendégeknél volt az előny, de a Milan szőke középpályása másodszor is egyenlített. A rómaiak csapatkapitányának a lövésére aztán már nem volt válasza a milánóiaknak, akik csak jobb gólkülönbségüknek köszönhetően előzik meg a tabellán a Juventust.

A Fiorentina 1-1-es döntetlent játszott a Lecce vendégeként, az eredmény egyik csapatnál sem örültek. A házigazdák az egyetlen ponttal biztosan kiestek, a firenzeieknek pedig egy kisebb csodára lenne szükségük ahhoz, hogy jövőre a BL-ben szerepelhessenek.

Serie A, 37. forduló:
AC Milan-AS Roma 2-3 (0-1)
Gól: Ambrosini (75., 81.), illetve Riise (36.), Ménez (80.), Totti (85.)
Piros lap: Ambrosini (88)

Atalanta-Palermo 2-2 (0-1)
Gól: Plasmati (50., 67.), illetve Succi (32.), Miccoli (75.)

Cagliari-Internazionale 2-1 (1-1)
Gól: Cossu (34.), Acquafresca (71.), illetve Ibrahimovic (8.)

Catania-SSC Napoli 3-1 (1-1)
Gól: Morimoto (42.), Mascara (88., 11-esből), Falconieri (91.), illetve Bogliacino (28.)
Piros lap: Mannini (89., Napoli)

Chievo-Bologna 0-0

Lecce-Fiorentina 1-1 (0-0)
Gól: Tiribocchi (50.), illetve Jörgensen (90.)
Piros lap: Melo (88., Napoli)

Sampdoria-Udinese 2-2 (2-1)
Gól: Isla (32., öngól), Cassano (44., 11-esből), illetve D,Agostino (13., 11-esből.), Felipe (61.)

Siena-Juventus 0-3 (0-2)
Gól: Del Piero (18., 89.), Marchisio (37.)

Torino-Genoa 2-3 (1-2)
Gól: Franceschini (40.), Bianchi (49.), illetve Milito (33., 89., az elsőt 11-esből), Olivera (48.)
Piros lap: Abate (95., Torino)

Szerdán játszották:
SS Lazio-Reggina 1-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik