Élet-Stílus

Gyenesei második lett Rómában

Második ezüszérmet szerezte a magyar csapat az öttusázók idei negyedik Világkupa-versenyén. A nőknél Gyenesei Leila, szombaton pedig a férfiaknál Marosi Ádám is a dobogó második fokára állhatott.

Ezüstérmet szerzett Gyenesei Leila vasárnap a női öttusázók idei negyedik Világkupa-versenyén, Rómában. Az ugyancsak döntőbe jutott Tóth Adrienn nyolcadik, Cseh Krisztina pedig 21. lett. Győzött az egyiptomi Aja Medani, míg a dobogó harmadik fokára az orosz Jevdokija Grecsicsnyikova állhatott fel.

Gyenesei, aki az angliai Bathban április elején nemzetközi versenyt nyert, a múlt heti, székesfehérvári Vk-fordulón viszont csak 19. lett, ezúttal rendkívül jól vívott – 904 pontjával nyolcadik volt az első szám után -, majd immár “hagyományosan” megnyerte az úszást, ezzel a lovaglás előtt a második helyen állt.

A vízben ismét a leggyorsabb volt (MTI)

A vízben ismét a leggyorsabb volt (MTI)

A lovaspályán is folytatta jó szereplését, 1180 pontos teljesítményével az élre került. A lövészetből és futásból álló kombinált számban az ötödikként startoló Medani volt az egyetlen ellenfele, ő viszont – amint az később kiderült – nagyon is komoly. Szinte alig hibázott a lőállásban, így fokozatosan dolgozta le hátrányát, a harmadik lövészethez szinte együtt érkeztek, az utolsó ezer méteres futást pedig már az egyiptomi kezdte elsőként, mintegy 100 méteres előnnyel. Az élen aztán ez a sorrend maradt, harmadikként pedig a 11. helyről felfutó Grecsicsnyikova ért célba.

Jól szerepelt Tóth is, egyenletes produkcióval végig az első tízben volt. Pénteken 53-an kezdték meg a selejtezőt, a két csoportból az első 18-18 jutott a vasárnapi döntőbe. Szombaton, a férfiak versenyében Marosi Ádám szerzett ezüstérmet.

“Nagyon eredményes hétvége volt, a két második hely önmagáért beszél. Már csak azért is kiemelendő a két eredmény, mert mindenki itt volt, aki számít. Leila ezüstérme jelzi, hogy magára talált, különösen a vívása volt örömteli, Marosi Ádám pedig folytatta jó sorozatát” – értékelt az MTI-nek Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány.

Világkupa-verseny, nők:
1. Aja Medani (egyiptomi) 5656 pont
2. Gyenesei Leila 5596
3. Jevdokija Grecsicsnyikova (orosz) 5544
…8. Tóth Adrienn 5368
…21. Cseh Krisztina 5100

Ajánlott videó

Olvasói sztorik