Élet-Stílus

Drámai végjáték, csodakosár az NBA-ben (videó)

LeBron James utolsó másodpercben eleresztett parádés hárompontosával győzött a Cleveland Cavaliers a vendég Orlando Magic ellen az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) Keleti főcsoportjának döntőjében.

A párharc első felvonását idegenben megnyerő Orlando Magic húszpontos hátrányból állt talpra a szombat hajnalban lejátszott meccsen, s közel került az újabb sikerhez, miután Hedo Türkoglu triplájával az utolsó percben egyenlített, majd a török kétpontos kosarával egy másodperccel a vége előtt a vezetést is átvette.

A hazai szurkolók már feladták a reményt, de az időkérés után az alapszakasz MVP-jének megválasztott James kezébe került a labda, akinek több méterrel a hárompontos vonalon túlról, éppen a dudaszó pillanatában eleresztett dobása a gyűrűben landolt.

A mérkőzés összefoglalója

Az amerikai oldalak csodáról cikkeznek, míg a neves szakíró, Bill Simmons a liga történetének legjobb dobásai között említi – a találkozón összesen 35 pontot szerzett – James lélegzetelállító alakítását, amellyel beállította 96-95-ös végeredményt.

„Gyerekként ilyen pillanatokról ábrándoztam. Kétségtelen, ez volt karrierem legszebb kosara. Egy másodperc másoknak talán kevésnek tűnik, nekem viszont bőven elég ahhoz, hogy megcélozzam a gyűrűt” – magyarázta a mérkőzés hőse.

A párharc – James csodatriplájának köszönhetően – 1-1-re áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik