Élet-Stílus

Hatvanmilliós program a magyar edzőknek

Történetében egyedülálló kezdeményezést indít útjára a Magyar Olimpiai Bizottság: az elnökség pénteki ülésén jóváhagyta a Bay Béla edzői ösztöndíj kritériumait; ennek értelmében a MOB évi 60 millió forintot fordít az olimpiai kerettagokkal foglalkozó szakemberek támogatására.

Az elfogadott pályázati feltételek alapján 50 edző részesül havi nettó százezer forint juttatásban a londoni játékok végéig – elsősorban azok a trénerek, akik az úgynevezett sztáredzők mögött, a második vonalban dolgoznak.

Schmitt Pál elnök kijelentette: “a MOB az összes szabad forrását az olimpiai kerettagokra és felkészítőikre kívánja fordítani”.

“Minden eddiginél többet kívánunk tenni az érdekükben, még ebben a rendkívül nehéz helyzetben is – szögezte le a MOB első embere. – A Bay Béla edzői ösztöndíjra fordított hatvan millió forint újabb üzenet: a sportolóknak és szakembereknek átadott autók, valamint az Olimpiai Életút Program 40 millió forintja mellett egy újabb kezdeményezéssel támogatjuk olimpiai sportágainkat. “

“Eddigi partnereink túlnyomó többsége továbbra is mellettünk áll, ez teszi lehetővé, hogy komoly támaszt nyújtsunk az edzőknek, akik első számú letéteményesei a jó londoni szereplésnek.”

A MOB elnöksége elfogadta az ifjúsági olimpiai felkészülésre szánt negyven millió forintos állami támogatás sportágak közötti felosztási javaslatát, valamint azt is, hogy a 14-18 évesek szingapúri ötkarikás játékain a magyar csapatvezetői tisztet Molnár Zoltán MOB-főtitkár és Gyulay Zsolt alelnök megosztva töltse be. Az ifjúsági olimpiai csapat, valamint a vancouveri téli olimpiai csapat sportegészségügyi felügyeletének vezetésével Berkes István elnökségi tagot bízta meg a testület.

Az ülésen hivatalosan is elbúcsúzott a vezérkartól Nagy Zsigmond, a MOB nemzetközi és jogi igazgatója, aki június elsejétől a londoni olimpia szervezőbizottságában folytatja pályafutását mint a nemzeti olimpiai bizottságokkal való kapcsolattartás első számú irányítója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik