Élet-Stílus

Andre Ward Balzsayval bokszolna

Balzsay Károllyal, a Boksz Világszervezet (WBO) nagyközépsúlyú világbajnokával hoznák össze mérkőzésszervezői az amerikai Andre Wardot.

A profiboksz.hu értesülése szerint a kolumbiai Edison Mirandát a hétvégén könnyedén legyőző öklözőt mindenképpen címmérkőzésen bokszoltatnák legközelebb.

“Most azonnal világbajnoki mérkőzést szeretnénk szervezni Andrénak – jelentette ki Dan Goossen, a Wardot képviselő bokszvállalkozás első embere.

“Miranda legyőzése után egy szinten van az összes világbajnokkal. Mivel a WBC-bajnok Carl Froch most tudott le egy kötelező címvédést, Lucien Bute pedig nehezen kimozdítható Kanadából, ezért az első számú jelöltünk a WBO-bajnok Balzsay Károly.”

Balzsay nagy lehetőség előtt áll (MTI/EPA)

Balzsay nagy lehetőség előtt áll (MTI/EPA)

“Most erre fogunk koncentrálni. Balzsay egy kemény bokszoló, aki legyőzte a nagyon kemény és 34-0-s rekorddal bíró Gyenyisz Inkint. Megbecsült világbajnok, és ezt mi is figyelembe vesszük. Balzsay olyan bunyós, akit el lehetne hozni az Egyesült Államokba. Szívesen megszerveznénk ezt a meccset Oaklandban, Andre városában.”

Goossen úgy véli, 18 ezer néző menne ki a találkozóra. Balzsay augusztus 22-én, Budapesten küzd meg a német SES istálló bunyósával, az orosz származású Robert Stieglitzcel, de az év utolsó hónapjaiban az amerikaiak szerint összejöhetne a Ward elleni meccs.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik