Élet-Stílus

Nadal fényévekkel a riválisok előtt

A világelső Rafael Nadal máris kvalifikálta magát a férfi teniszezők november 22-én kezdődő ATP-világbajnokságára, amelynek London ad otthont. A világranglistán a spanyol klasszis több mint négyezer ponttal előzi meg Roger Federert.

Rafael Nadal elsőként kvalifikálta magát az évzáró világbajnokságra, ahol még egyszer sem sikerült diadalmaskodnia. A spanyol világelső mellett az évad hét legjobb férfi teniszezője száll harcba az 5 millió dolláros pénzdíjért, és 1500 világranglistapontért.

A spanyol sztár az idei évet ott kezdte, ahol tavaly abbahagyta. Az Australian Open megnyerése után további három mesterversenyen diadalmaskodott (Indian Wells, Monte-Carlo, Róma), és jelenleg több mint négyezer ponttal előzi meg a második Roger Federert, így már semmiképpen sem csúszhat idén a nyolcadik hely alá.

Nadal fényévekkel a riválisok előtt 1

Nadal az elmúlt négy évben is bejutott a szezonzáró versenyre, de kétszer sérülés miatt kénytelen volt lemondani szereplését, két alkalommal (2006, 2007) pedig Roger Federer állította meg az elődöntőben.

Nadal salakon 33 meccsen maradt veretlen, most hétvégén azonban kikapott a madridi torna fináléjában a svájci riválisától. A világelső azonban nem aggódik, és bízik abban, hogy a jövő héten kezdődő Roland Garroson sorozatban ötödször győzhet. “A madridi vereségből nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni, Párizsban sokkal lassabb lesz a pálya. Federer teljesen megérdemelten győzött le, remekül kihasználta a viszonylag gyorsabb borítás előnyeit” – így a világelső, aki a legutóbbi három párizsi fináléban éppen Federert győzte le.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik