Élet-Stílus

Mészöly válthatja Aragónest

Elképzelhető, hogy Mészöly Géza veszi át a nyártól a Fenerbahce irányítását. A török együttest az idei szezonban a tavaly Spanyolországgal Európa-bajnokságot nyert Luis Aragonés irányítja, ám vele elmaradtak a sikerek.

A Bors információi szerint a Fenerbahce Mészöly Gézával pótolná a szezon végén már biztosan távozó Luis Aragonést. A Vasas vezetőedzője nem az első Mészöly lenne a sztárcsapatnál, hiszen édesapja, Kálmán az 1985–1986-os szezonban már ült a 17-szeres török bajnok kispadján.

A spanyol edzővel a „kanárik” elbukták a Török Kupát, és már csak matematikai esélyük van arra, hogy bajnokságot nyerjenek. A Fener ugyanis néhány fordulóval a vége előtt csak ötödik a Süper Ligben, és kilenc pont a hátránya a listavezető Sivassporral szemben.

A vezetőkkel már közölte Aragonés, hogy a szezon végén biztosan távozik, igaz, a rutinos szakember előremenekült, elvégre egy ilyen pocsék idény után alighanem amúgy is kirúgnák. És itt jöhet képbe Mészöly Géza. A Vasas vezetőedzője hamarosan szabadon igazolható lesz, a bajnokság végén lejár a szerződése Angyalföldön.

Más kérdés, hogyha valóban megérkezne egy hivatalos ajánlat a Fáy utcába, aligha gördítene bárki is akadályt egy ilyen fantasztikus lehetőség elé. Amikor Mészölyt megkerestük, nem lepődött meg a Bors értesülésén. „Én is hallottam, hogy állítólag felvetődött a nevem a Fenernél, és ez még akkor is hatalmas megtiszteltetés, ha csak pletykáról van szó” – mondta Mészöly Géza. – Hivatalosan még senki nem keresett, de azt gondolom, bármelyik magyar edző örömmel fogadna egy ilyen hívást.”

A nemzetközi sajtóban Christoph Daumot (Köln), és a jelenleg munkanélküli Roberto Mancinit, illetve Felipe Scolarit emlegetik a lehetséges jelöltek között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik