Élet-Stílus

MK-döntő: egy hatalmas védelmi hiba döntött

Egy bakiparádéba illő hiba nyomán a Honvéd idegenben egygólos előnyt szerzett a Győrrel szemben a labdarúgó Magyar Kupa döntőjének első mérkőzésén.

Meglepően nagy lendülettel kezdett a Honvéd, a mérkőzés elején két góllal kecsegtető lehetőséget is elpuskázott.

Abraham már csak a kapussal állt szemben, de nem találta el a labdát, majd egy szöglet után Filó fejelt kapu fölé. Helyzetekre helyzettel válaszolt a Győr – Böőr lövését Rabóczki védte -, a folytatásban azonban sokáig semmi érdemleges nem történt.

A félidő utolsó tíz percét ugyan megnyomta a házigazda, Alekszidze kísérletét leszámítva (a bal felsőbe tartó lövést védte a kapus) azonban még csak helyzetet sem tudott kialakítani.

„Elszállt

„Elszállt” a Győr? (MTI)

A második játékrész elején a győriek próbálkoztak többet, de nem találtak fogást a kiválóan védekező vendégeken, igaz, a kispestiek kontratámadásai sem voltak igazán veszélyesek.

A helyzetek rovatba így csak egy-egy strigulát húzhattunk be: Hercegfalvi szabadrúgását Sztevanovics kapus védte, a hazaiak előtt pedig egy kapu előtti kavarodás során adódott helyzet, végül Alekszidze fejelt fölé egy roszul sikerült lövés után.

A 71. percben aztán egy hatalmas védelmi hibáért góllal büntetett a Budapest Honvéd: Odikadze utolsó emberként elcsúszott, Abraham így egyedül vezethette rá a kapusra a labdát, majd 15 méterről a jobb alsó sarokba helyezett.

A Győr hiába igyekezett a hátralévő időben, még a kaput sem tudta eltalálni, így a szervezetten futballozó Honvéd igen kedvező helyzetben várhatja a budapesti visszavágót.

Majdnem kitört a balhé

Az utolsó pillanatokra is maradt izgalom, igaz, ennek vajmi kevés köze volt a futballhoz… A hosszabbítás perceiben valahonnan egy labda került a pályára, s emiatt megállt a játék. Sztevanovics szerint a Honvéd-kispad „ügyeskedett”, és dühből a vendégek közé bombázta a labdát. A kispestiek ezt érthetően zokon vették. A botrány azonban elmaradt, a sárga lap viszont járt a győriek kapusának – meg is kapta.


Magyar Kupa, döntő, 1. mérkőzés:
Győri ETO FC-Budapest Honvéd 0-1 (0-0)
Gól: Abraham (71.)
Győr: Sztevanovics – Odikadze (Djodrdjevics, 74.), Stark, Sztanisics, Völgyi (Bicak, 80.) – Pilibaitis (Supics, 68.) – Böőr, Józsi, Alekszidze – Bajzát, Kink
Honvéd: Rabóczki – Takács Á., Debreceni, Szmiljanics, Filó T. – Benjamin (Maróti, 85.), Vukmir, Abass (Moreira, 64.), Diego – Abraham, Hercegfalvi (Dobos, 88.)

A visszavágóra jövő kedden kerül sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik