Élet-Stílus

Szenzáció az NFL-drafton

A német Sebastian Vollmer az első Európában nevelkedett amerikaifutball-játékos, akit kiválasztottak a profiliga (NFL) amatőr játékosbörzéjén.

A hatalmas termetű offenzív-falembert a New England Patriots csapata választotta ki a draft második körében, az 58. helyen.

A profiliga játékosbörzéje évről-évre tartogat meglepetéseket, de 24 esztendős Vollmer kiválasztása igazi szenzáció, egyúttal történelmi jelentőségű: ő az első olyan Európában nevelkedett játékos, akire igényt tart, draftolt egy amerikai profi együttes.

Vollmer Düsseldorfban született, öt évvel ezelőtt, 20 évesen érkezett meg az Egyesült Államokba – legutóbb a Houston Cougarsben szerepelt. Amikor az egyetemi gárdában szerepet kapott, még angolul sem tudott, mára viszont az egyik legjobb támadófal-emberként tartják számon az egyetemi ligában.

„Nem követtem figyelemmel a draftot, éppen ezért nagyon meglepődtem, amikor telefonon értesítettek a fejleményekről. Csak reménykedtem, s imádkoztam azért, hogy a New Englandhez kerüljek. Most, hogy sikerült, egyszerre vagyok izgatott és boldog” – magyarázta Vollmer fülig érő szájjal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik