Élet-Stílus

Megbüntették az éllovas Debrecent

A labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága elmarasztalta a listavezető Debrecent a hétvégi, MTK elleni bajnoki mérkőzésen történt rendzavarás miatt.

A testület arra kötelezte a DVSC-t, hogy a következő hazai bajnoki mérkőzésén – május 30-án, a Paks ellen – húsz fővel emelje meg a rendezői létszámot, továbbá a hajdúsági klubnak erre a találkozóra külön szövetségi ellenőrt is kell fogadnia.

Meglehet ennek a mérkőzésnek már nem lesz tétje, hiszen ha a jelenleg hárompontos előnnyel vezető Loki pénteken legyőzi a Diósgyőrt, akkor az utolsó forduló eredményétől függetlenül bajnoknak vallhatja magát.

A fegyelmi bizottság más ügyekben is határozott: Kabát Péter (Újpest FC) korábbi, kétmeccses eltiltását fenntartotta, míg a hétvégén kiállított játékosok közül Nikolov Balázsnak (Paksi FC) és Borics Milicsicnek (Diósgyőri VTK) két-két, Hegedűs Gyulának (BFC Siófok) pedig egy bajnoki találkozót kell kihagynia.

Pert nyert, de aligha jut pénzhez az MLSZ

A Fővárosi Bíróság keddi elsőfokú, még nem jogerős ítélete szerint a Magyar Labdarúgó-szövetséget (MLSZ) 118 millió forint illeti meg a Derball Kft.-től, míg utóbbinak 34 millió jár. Mivel azonban az MLSZ korábbi marketingpartnere, azaz a Derball Kft. már felszámolás alá került, minimális az esély az összeg, azaz a 84 millió forint behajtására. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik