Élet-Stílus

Kirúgták a Juventus edzőjét

Menesztették azonnal hatállyal Claudio Ranierit, a Juventust két éve irányító szakembert. A helyét a bajnokság hátralévő két fordulójára a klub korábbi játékosa, Ciro Ferrara veszi át.

Megromlott a Juventus edzőjének és a klub előljáróinak a viszonya az elmúlt hetekben, nem utolsósorban azért, mert az olasz rekordbajnok hét forduló óta képtelen győzni a bajnokságban. Nem csak a bajnoki címről szőtt álmok semmisültek meg, hanem már a harmadik hely, és ezzel a direkt BL-kvalifikáció is veszélybe került.

Kirúgták a Juventus edzőjét 1

A vezetőség a szezon végén mindenképpen elküldte volna Ranierit, akinek a szerződése 2010 szólt a klubnál. A hétvégi, Atalanta elleni újabb döntetlen után azonban tarthatatlanná vált a szakember helye, a szurkolók sokadszorra követelték a távozását. A vezetőség hétfőn közölte az 57 éves trénerről a meglepő hírt: a Juventus az elmúlt 40 évben egyetlen egy trénerét sem menesztette.

A bajnokság utolsó két fordulójában, a Siena és a Lazio ellen ideiglenesen Ciro Ferrara irányít a kispadról. A klub egykori focistája 2006-ban tagja volt a világbajnokságot nyert olasz válogatott szakmai stábjának. A vébé után a Juve utánpótláscsapatainál dolgozott.

Ranieri 2007-ben váltotta a kispadon Didier Deschamps-t, akivel a csapat visszajutott egy év után az élvonalba. Az új trénerrel azonnal a harmadik, azaz BL-szereplést érő helyen végzett a torinói alakulat, az idei szezonban azonban jó kezdés után elmaradtak az eredmények, és olasz lapjelentések szerint a hangulat is megromlott a csapaton belül. A játékosok a tréner ellen fordultak, és csapat március óta nem nyert a bajnokságban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik