Élet-Stílus

Heidfeld beállította Schumi rekordját

A BMW-s Nick Heidfeld a Spanyol Nagydíjon Michael Schumacher rekordját beállítva a sport történetének legmegbízhatóbban teljesítő versenyzője lett.

Nick Heidfeld utoljára a 2007-es Japán Nagydíjon kényszerült kiállni F1-es versenyből, akkor a futam leintése előtt két körrel műszaki hiba miatt búcsúzott. Azóta viszont mindig célba ért, 2007 maradék két futamán, az összes 2008-as és az idei öt futamon is eljutott a kockás zászlóig.

Barcelonában ez sorozatban huszonötödszörre sikerült a németnek, aki így beállította honfitársa, Michael Schumacher korábbi rekordját. Külön öröm volt Heidfeldnek, hogy a Spanyol Nagydíjon pontszerzést és 32. születésnapját is ünnepelhette egyben.

Célba ér, de pontokat alig szerez (MTI/EPA)

Célba ér, de pontokat alig szerez (MTI/EPA)

“Szeretném megköszönni a BMW Saubernek az autó stabil teljesítményét, amely kétségtelenül fontos szerepet játszott a rekord elérésében” – mondta a német.

Heidfeld ugyan nem ért el a célvonalig tavalyelőtt Japánban, de a pilótát akkor is rangsorolták, így a valamilyen helyezéssel befejezett futamok tekintetében rekordja még hosszabb, 33 versenyt teljesített már úgy, hogy a neve mellé nem került a “kiesett” megjegyzés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik