Élet-Stílus

Arsavin: nem vagyok elég jó a Barcához

Az Arsenal orosz középpályása örül, hogy nem igazolt a katalán sztárcsapathoz. Olaszországba nem is ment volna, mert unalmasnak tartja a Serie A-t. A BL-döntőben a spanyol együttesnek drukkol, mert a véleménye szerint a Manchester United gyilkolja a focit.

A tavaly nyári Európa-bajnokságon robbant be a köztudatba a Zenit Szentpétervár orosz középpályása, akire rögtön kivetette a hálóját fél Európa. Andrej Arsavin fél évet még lehúzott az UEFA-kupa-győztes orosz együttesben, majd januárban az Arsenalhoz igazolt. A londoniaknál volt néhány kiemelkedően jól sikerült meccse, de ennek ellenére úgy érzi, hogy nem lenne helye a Barcelonában.

„A spanyoloktól is érkezett ajánlat, de szerencsére a Zenit kikosarazta a Barcát. Nem is akarok belegondolni, hogy mi történt volna, ha oda kerülök. Boldog vagyok, hogy az Arsenalban rendszeresen játszhatok. A Barcelonánál valószínűleg ugyanúgy a kispadot koptatnám, mint Alekszandr Hleb” – nyilatkozta a Daily Mailnek a 27 éves játékos.

Megszokta az angol stílust (MTI/EPA)

Megszokta az angol stílust (MTI/EPA)

„Kinek a helyén játszhatnék. Thierry Henry vagy Lionel Messi? Túl jó játékosok, szerintem az argentin jelenleg a legjobb focista, ha engem megkérdeznének, biztosan rá voksolnék az Aranylabda-szavazáson. Ha nem is sokkal, de szerintem jobb Ronaldónál” – így a középpályás.

Arsavin arról is beszélt az interjúban, hogy mindenképpen Spanyolországba vagy Angliába akart igazolni, elmondása szerint meg sem fordult a fejében, hogy az olasz bajnokságban folytassa a pályafutását. „A Serie A-t nem kedvelem, túlságosan defenzív focit játszanak az ottani csapatok.”

„Jelenleg az angol bajnokság a legerősebb. Őszinte a foci, soha nem adják fel a csapatok, és jelenleg itt játszanak a legjobb futballisták. Az olasz foci most mélyponton van az állandó botrányok miatt, a Serie A ráadásul meglehetősen unalmas” – mondta Arsavin, aki az interjúban elmondta, hogy a Barcelonának drukkol a BL-döntőben.

„Szeretem a Barcelonát, ugyanazon okokból, amiért az Arsenalt is. Nem sokat gondolkoznak az eredményen, csak játszani akarnak, gólokat lőni. Ha kikapnak akkor sem változtatnak, következőre újra megpróbálják. Az eredmény szempontjából nem szerencsés az ilyen hozzáállás, de én ezt kedvelem. Ezért is remélem, a Barca nyeri a Bajnokok Ligáját. Nagyon erős csapat a United, de a játékosok olyanok mint a robotok, sokszor gyilkolják a focit.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik