Élet-Stílus

Veszélyben Nadal egyeduralma

Három meccslabdát is hárított Djokovics ellen a spanyol világelső, majd bebiztosította a helyét a madridi salaktornás viadal fináléjában, ahol másik nagy riválisa, a svájci Roger Federer várja.

Rafael Nadal a szerb elleni elődöntőt megelőzően sorozatban 32. meccsen maradt veretlen salakon. A harmadik helyen kiemelt szerb aztán úgy megszorongatta, mint még senki ebben a szezonban, a két hét múlva induló Roland Garroson is hatalmas csatát ígér a két klasszis találkozása.

Az első felvonásban a kisebb térdsérüléssel bajlódó Nadal magához képest sok hibával játszott, és már a második adogatójátékát elbukta egy kettős hibával. Djokovicson viszont látszott, hogy szeretne visszavágni a monte-carlói és római döntőben elszenvedett vereségekért, és 6:3 hozta az első felvonást.

Már padlón volt, de felállt (MTI/EPA)

Már padlón volt, de felállt (MTI/EPA)

A második játszmában egyikük sem hibázott saját adogatásánál, a rövidítésben pedig a harmadik lehetőségét kihasználva egyenlített Nadal.

A harmadik döntő szettben, hamar meglépett 3:1-re Djokovics, de a hazai közönség előtt játszó spanyol azonnal visszavette ellenfele előnyét, így a döntés megint a rövidítésre maradt. Itt úgy tűnt, hogy a 21 éves szerb megtörheti Nadal veretlenségi sorozatát, hiszen három alkalommal is meccslabdája volt, de a világelső nem adta fel, és végül maratoni csatában – több mint négy óra után – diadalmaskodott a mestersorozat történetének leghosszabb háromszettes találkozóján.

“Legközelebb két ütővel állok ki ellene meccslabdánál, akkor talán el tudok ütni mellette. Nem tudom, mit tehetnék, ha tudnám, akkor nyertem volna. Néhány labdamenetben még a képességeimet meghaladóan is játszottam, ezért különösen fájó, hogy mégsem bírtam legyőzni Rafát” – nyilatkozta néhány órával az összecsapás után a szerb játékos, aki idén negyedszer kapott ki Nadaltól.

A másik ágról Federer jutott be a fináléba, miután két sima szettben verte az ötödik helyen kiemelt argentin Del Potrót. A nőknél a dán Caroline Wozniacki és az orosz Dinara Szafina vívja a döntőt.

Madrid, elődöntők
Nők:
Szafina (orosz, 1.)-Schnyder (svájci) 6:4, 6:2
Wozniacki (dán, 9.)-Mauresmo (francia) 7:6, 6:3

Férfiak:
Nadal (spanyol, 1.)-Djokovic (szerb, 3.) 3:6, 7:6, 7:6
Federer (svájci, 2.)-del Potro (argentin, 5.) 6:3, 6:4

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik