Élet-Stílus

Könnyed veszprémi siker a bajnoki fináléban

A döntő első meccsén aratott fölényes sikert elnézve elképzelhető, hogy söpréssel lesz magyar bajnok a Veszprém kézilabda-együttese. A számos sérültet nélkülöző címvédő magabiztosan, 35-28-ra nyert a vendég Pick Szeged ellen a három győzelemig tartó sorozat első meccsén.

Folytatódott a veszprémi kézilabdás szombat: két órával korábban a Győr bukta el összesítésben egyetlen góllal a dán Viborggal szemben a női BL-döntőt, este 20:30-kor pedig elkezdődött a férfi NB I fináléja. A hazaiaknál nem játszhatott a “vezér”, a sérült Peric, így a fiatal Liszkai kezdett a kapuban, nem is rosszul. A beállós Gál műtéten esett át, így ő sem szerepelhetett.

Ilyés duplájával lépéselőnyhöz jutott a címvédő, és létszámfölényben a 8. percben már 5-2-re vezetett. A feszültség visszafogás miatt a bírók hamarjában több kiállítást is ítéltek. Liszkai az első negyedórában megfogott három szegedi büntetőt, sőt, a hazaiak kettős emberhátrányban is gólt dobtak. A 14. percben 10-4-nél a Tisza-partiak időt kértek. Ez bevált, mert három perc múlva, 11-7-nél már a veszprémiek próbálták rendezni a sorokat.

Két gólzsák - Vujin és Andjelkovic (MTI)

Két gólzsák – Vujin és Andjelkovic (MTI)

Állandósult a különbség, Vujin és Andjelkovic vívott gólpárbajt, ám előbbi két percre kiküldték. 13-10 után sorozatban négyszer volt eredményes a Veszprém, így a szünetre ismét megnyugtató lett az előnye.

A fordulás után folytatódott a hazai henger, Gulyás is beindult, így elérhető közelségbe került a “közte tíz” (22-13). Ghionea gondoskodott arról, hogy az ezen a szinten megalázónak számító különbség nem álljon be.

Sokáig élt a címvédő hatgólos vezetése, ám emberelőnyben a Szeged feljött 25-21-re negyedórával a vége előtt. A sokad virágzását élő Perez ellenállhatatlanul játszott, és vezérletével, illetve Liszkai bravúrjaival biztosan őrizte előnyét a Veszprém. A hajrában a vendégek a következő mérkőzésekre gondolva különféle taktikai variációkat gyakoroltak.

A Szeged egy elrontott negyedóra miatt ledolgozhatatlan hátrányba került, és így elbukta az első felvonást. A három győzelemig tartó párharcban kedden lehet javítani.

Férfi NBI, döntő, 1. mérkőzés:
MKB Veszprém-Pick Szeged 35-28 (19-12)
Gól: Perez 6, Vujin 6/2, Iváncsik G. 5, Vilovski 5, Ilyés 4, Gulyás 3, Lusnyikov 2, Eklemovics 2, Iváncsik T. 2, illetve Ghionea 8/3, Andjelkovic 5, Katzirz 4, Petrea 4, Zvizej 3, Krivokapic 2, Nenadic 1, Zubai 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik