Élet-Stílus

Ferguson már a 19. bajnoki címre gondol

Már a következő bajnoki címről beszélt Sir Alex Ferguson vezetőedző, miután a címvédő Manchester United nyerte meg szombaton az angol labdarúgó Premier League 2008/09-es kiírását.

A 37. forduló szombati nyitómérkőzésén az MU gólnélküli döntetlent játszott a vendég Arsenallal, ezzel előnye behozhatatlanná vált, és 18. bajnoki trófeáját szerezte meg. Egyben beérte az örökrangsorban eddig egyedüliként éllovas FC Liverpoolt.

“A legnagyobb kihívás jövőre a 19. cím begyűjtése lesz, mert történelmet írhatunk vele – jelentette ki a 67 éves skót mester. – Nem állunk le, tovább támadunk. Egyébként hallani sem akarok a visszavonulásról, amíg az egészségem engedi, folytatom a munkát.”

Újabb trófeákat akar nyerni (MTI/EPA)

Újabb trófeákat akar nyerni (MTI/EPA)

Az angol játékosok által az év legjobbjává választott kapitány, Ryan Giggs hozzátette: “Élvezzük a sikert, de mától már a Barcelona elleni BL-döntőre készülünk.”

Szavait visszhangozta a News of the World című buvárlap is: “Szép volt, Fergie, szép volt, United! Csak így tovább a Barca ellen!” A Sunday Telegraph kifejtette: “Ez több volt egy újabb diadalnál, komoly hatalmi átrendeződésnek vagyunk tanúi.”

Sir Alex Ferguson gárdája – amely a szezon során a klub-vb-t és a ligakupát is megnyerte – tíz év után először ünnepelhetett bajnoki címet saját közönsége előtt, legutóbb az 1998/99-es szezonban hozta úgy a sors, hogy az Old Traffordon sikerült begyűjtenie a végső sikerhez szükséges pontokat.

Az örömünnepet csak Carlos Tevez vélhető távozása árnyékolta be: az argentin légiós lecserélésekor gyakorlatilag elköszönt a közönségtől, majd MU- helyett válogatott mezben adott interjút…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik