Élet-Stílus

Esélye sem volt Phelpsnek

Nem verhetetlen Michael Phelps: az amerikai csodaúszónál honfitársa, Aaron Peirsol volt gyorsabb százméteres hátúszásban egy amerikai verseny döntőjében.

A Charlotte Ultraswim Grand Prix-n Peirsol 53.32 másodperccel diadalmaskodott, míg Phelpsnek esélyes sem volt a győzelemre: majdnem fél másodperccel – 53.79-es időeredménnyel – lemaradt a százméteres hátúszás döntőjében helyi idő szerint szombaton.

Phelps gyakorlatilag egy éve veretlen volt. Pontosan 364 nappal ezelőtt kapott ki utoljára – akkor is az ötszörös olimpiai bajnok Peirsoltól – a kaliforniai Santa Clara-ban tartott olimpiai válogatók során 200 m hátúszásban.

Phelps hátúszásban nem indult a pekingi olimpián, mert nem fért bele az idejébe. A nyári római világbajnokságra, illetve a 2012-es londoni olimpiára készülve azonban már a 100 méter hátúszás megnyerését tartja egyik legfőbb céljának.

A 23 éves Michael Phelps most először versenyez a nyolc aranyérmet hozó pekingi olimpiai diadalsorozata után. A Charlotte Ultraswim-en öt számban szerepel, s az előző kettő – 200 m gyorsúszás és 100 m pillangó – döntőjében a viadal eddigi legjobb időeredményével győzött.

Phelps mostani startja előtt három hónapos eltiltását töltötte, amit azért szabott ki rá az Egyesült Államok úszószövetsége, mert egy házibulin olyan kép készült róla, s keltett világszerte megütközést, amelyen marihuána szívására alkalmas pipát tartott a szájában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik