Élet-Stílus

Owen visszavonul? Nevetséges!

Alan Shearer, az angol labdarúgó Premier League-ben a kiesés elől menekülő Newcastle United menedzsere „nevetségesnek" nevezte a Michael Owen visszavonulásáról szóló lapértesüléseket, s maga az érintett is cáfol.

„Nincs szüksége az efféle pletykákra, és nem is érdemli meg, hogy így bánjanak vele” – magyarázta Alan Shearer, miután lapértesülésekre hivatkozva olyan hírek láttak napvilágot a szigetországban, miszerint a Newcastle aranylabdás támadója, Michael Owen a szezon végén felhagy a labdarúgással.

„Ez nem csak, hogy valótlan, hanem egyenesen nevetséges, maga a játékos is tréfának vette ezt a pletykát” – tette hozzá a gólvágóból lett szakvezető.

Owen menedzsmentje ugyanakkor azt állítja, a játékost szakmailag és emberileg is sérti, hogy egyes lapok a visszavonulásáról cikkeznek. Főleg, hogy „minden alapot nélkülöző spekulációról van szó, valótlan és hibás azt feltételezni, hogy Owen nem kíván tovább futballozni.”

Nem adja fel (MTI/EPA)

Nem adja fel (MTI/EPA)

Tény, hogy a korábban a Liverpoolban és a Real Madridban is megfordult, sérülékeny támadó messze van a csúcsformájától, január 10-én szerzett utoljára gólt, ráadásul a Liverpool ellen (0-3), május 3-án kimaradt a kezdőcsapatból, míg legutóbb, a Middlesbrough vendégjátéka során (3-1) Shearer lecserélte.

Az edző ezzel együtt sokra tartja a 29 éves játékost. „Teljesen biztos vagyok abban, hogy a jövőben is a legjobbak között, a Premier League-ben futballozik” – jelentette ki Shearer, ugyanakkor azt ő sem tudta megmondani, hogy melyik csapatban, miután a nyáron lejár a Newcastle-vel kötött megállapodása – és az sem biztos, hogy a klub bennmarad.

„A szezon végén majd kiderül, hogy itt folytatja, vagy esetleg máshová igazol” – tette hozzá a Newcastle edzője.

Michael Owent 2005-ben, klubrekordot jelentő 16 millió fontért igazolták le a „szarkák”, és az aranylabdás csatár – aki állítólag több mint 100 ezer fontot keres hetente – eddig 78 találkozón 30-szor talált a kapuba a Newcastle United szerelésében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik