Élet-Stílus

Már csak háromesélyes a Bundesliga

A bajnoki címre esélyes csapatok közül az éllovas Wolfsburg és a Stuttgart is nyert, Bayern München, illetve a Hertha BSC viszont csak egy pontot szerzett a Bundesliga 33. fordulójában, így utóbbi kiszállt az aranyéremért folyó harcból. A nap meglepetését az UEFA-kupa-döntős Werdert elpáholó Karlsruhe szállította.

A listavezető Wolfsburg erődemonstrációt tartott, bő félóra játék után már 3-0-ra vezetett, végül 5-0-ra nyert a Hannover otthonában. Dzeko hármat vállat az öt gólból, így már 25-nél jár, míg a duplázó Grafite 26-nál. A két csatár nagy harcot vív a gólkirályságért, míg együtt a klub első aranyérmére hajtanak.

S erre minden esély meg van, tekintve, hogy a Wolfsburg az utolsó forduló előtt két ponttal vezet Hoffenheim otthonában remiző Bayernnel szemben.

A bajorok Ribery révén ugyan megszerezték a vezetést az őszi első otthonában, de a hazaiak Ba megpattanó lövésével gyorsan egalizáltak, majd Carlos Eduardo révén lépéselőnybe is kerültek. Utóbbi Wellington kapufája után terelte hálóba a labdát.

A 44. percben Ribery beadása után Toni állította be a 2-2-es végeredményt, ugyanis a folytatásban hiába akadt helyzet itt is, ott is (bajor részről Sosa hagyta ki a legnagyobbat, 16-ról alig lőtt a jobb kapufa mellé), már nem született újabb gól.

Öt gól mosolyog: Dzeko és Grafite (MTI/EPA)

Öt gól mosolyog: Dzeko és Grafite (MTI/EPA)

A Hertha BSC-Schalke 04 meccsen egyáltalán nem zörrentek meg a hálók, így a berliniek – akiknél Dárdai Pál végig a pályán volt – kiszálltak a bajnoki címért folytatott harcból.

A jelenleg harmadik, a Bayernhez hasonlóan 64 pontos VfB Stuttgart viszont még reménykedhet a salátástál elhódításában, miután Hitzlsperger szabadrúgásból esett góljával és hajrában eredményes Cacau révén, ha nem is játszi könnyedséggel, de legyőzte a kiesés elől menekülő, vendég Energie Cottbust.

A svábok az utolsó fordulóban a Bayernhez látogatnak, míg a Wolfsburg a Werder Brement fogadja. Az UEFA-kupa-döntős brémaiak hatalmas pofont kaptak: hazai pályán simán elbuktak Karlsruhéval szemben. A sereghajtó már 3-0-ra is vezetett, s Almeida csak a hajrában kozmetikázott az eredményen.

A Hamburg hazai veresége a Kölnnel szemben szintén meglepetés, ráadásul Dortmund nyert, hatot számolt a Bielefeldre, így a két együttes helyet cserélt egymással. A második dortmundi gólt jegyző, a bajnokságban így öt találatnál járó Hajnal Tamás 74 percet töltött a pályán. Cseréje, Tinga góllal és gólpasszal zárt. A Bayer Leverkusen sem fukarkodott a gólokkal, ötöt hintett a Borussia Mönchengladbachnak.

Bundesliga, 33. forduló:
Hannover 96-VfL Wolfsburg 0-5 (0-3)
Gól: Dzeko (14., 54., 79.), Grafite (33., 36.)

Hoffenheim 1899-Bayern München 2-2 (2-2)
Gól: Ba (21.), Carlos Eduardo (28.), ill. Ribéry (16.), Toni (44.)

VfB Stuttgart-Energie Cottbus 2-0 (1-0)
Gól: Hitzlsperger (19.), Cacau (78.)

Hertha BSC-FC Schalke 04 0-0

Bayer Leverkusen-Borussia Mönchengladbach 5-0 (2-0)
Gól: Kiessling (31.), Helmes (44.), Castro (68.), Kadlec (79.), Dante (86., öngól)

VfL Bochum-Eintracht Frankfurt 2-0 (1-0)
Gól: Hashemian (26.), Klimowicz (72.)

Borussia Dortmund-Arminia Bielefeld 6-0 (1-0)
Gól: Kehl (43., 72.), Hajnal (53.), Valdez (69.), Tinga (83.), Zidan (87.)

Hamburger SV-1. FC Köln 0-1 (0-1)
Gól: Ehret (9.)

Werder Bremen-Karlsruher SC 1-3 (0-2)
Gól: Hugo Almeida (73.), ill. Stindl (28., 39.), Iasvili (55.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik