Élet-Stílus

Kaká megegyezett a Reallal

Lapértesülések szerint Kaká elkötelezte magát a Real Madridhoz. A brazil játékos jelenlegi klubja, az AC Milan a dubaji emír beszállásával jelentősen megerősödhet anyagilag, míg az AS Romát egy svájci cég venné meg. Rövid futballhírek.

Kaká a Realé?

A Marca spanyol sportújság szerint Kaká, az AC Milan brazil sztárja aláírt a Real Madridhoz. A lap tudni véli, hogy elnökjelölt Florentino Pérez egyezségre jutott a milánói klub aranylabdás karmesterével, s választási ígéretének megfelelően már most megszerezte őt a blancók csapatának. Ha igaz a hír, a brazil labdarúgó öt évre ígérkezett el, és idényenként nettó 8 millió eurót keres majd a Real Madridnál. A Marca megfogalmazása szerint „a galaktikusok új érájának első tagja lesz Kaká”.

A Marca állítja: Kaká aláírt a Realhoz (MTI/EPA)

A Marca állítja: Kaká aláírt a Realhoz (MTI/EPA)

Három ezer eurót ért Zidane meze

Fabio Celestini, a spanyol élvonalbeli Getafe svájci középpályása ígérte a legtöbbet, így 3 ezer euróért az övé is lett Zinedine Zidane-nak, a Real Madrid korábbi francia kiválóságának meze, amelyet utolsó alkalommal viselt magán a királyi gárda játékosaként, és amelyet sérült gyerekek javára meghirdetett jótékonysági árverésen értékesítettek a spanyol fővárosban. Ugyanitt 1200 euróért kelt el a Real és spanyol labdarúgó-válogatott jobbhátvédjének, Sergio Ramosnak a tavaly nyári, győztes Európa-bajnoki döntőben hordott szerelése.

Elkelhet a Roma

Egyelőre meg nem nevezett, svájci bejegyzésű cég bejelentkezett az AS Romáért, amelynek többségi tulajdonosa lenne. A fővárosi klub vezetése pénteken jelentette be az érdeklődés hírét, de konkrétummal nem szolgált, csak arra szorítkozott: hivatalos vásárlási szándékról még nincs szó.

Az AS Roma megvásárlásáért tavaly tavasszal történtek már kísérletek, az AP név szerint is említi Soros Györgyöt, a magyar származású amerikai milliárdost, mint aki egyik érintettje volt a végül is kútba esett üzletnek.

A dubaji emírrel erősíthet a Milan

A dubaji emír kész 500 millió eurót áldozni arra, hogy az AC Milan futballklub résztulajdonosa legyen, legalább is a La Gazzetta dello Sport értesülése szerint. Az itáliai sportlap pénteken adta hírül, hogy Mohammed ibn Rasíd al-Maktúm az olasz miniszterelnök, Silvio Berlusconi tulajdonolta lombardiai klub részvényeinek 35 százalékát venné meg a fél milliárd euróért.

Visszajutott a Parma

A Parma egy évvel kiesése után azonnal visszajutott az olasz bajnokság élvonalába, miután szombaton bebiztosította második helyét a másodosztályban. A Francesco Guidolin által irányított együttes ugyan 2-2-es döntetlent játszott a Cittadella ellen, ám ez is elég volt számára ahhoz, hogy a harmadik Livornót hét ponttal előzze meg két fordulóval a Serie B vége előtt. A korábbi kétszeres UEFA-kupa-győztes Parma ezzel csatlakozott a Barihoz, amely a múltheti fordulóban harcolta ki a feljutást.

Ancelotti Ronaldinho miatt távozik

Ronaldinho miatt került szembe egymással az AC Milan első embere, Silvio Berlusconi és a csapat vezetőedzője, Carlo Ancelotti – véli tudni a Corriere della Sera. Az itáliai lap szerint Berlusconi azt követően orrolt meg a szakvezetőre, hogy az március közepe óta rendszeresen kihagyja a kezdőcsapatból a klubtulajdonos egyik kedvencének számító brazilt, akinek olykor csereként is meglehetősen kevés idő jut a játékra.

Olyannyira elmérgesedett a viszony Berlusconi és Ancelotti között, hogy az edző a bizalomhiányra hivatkozva bizonyosan távozik posztjáról az idény végén – írta az újság, amely úgy tudja, hogy a szakember a Chelsea-hez szerződik, Londonba, bár az sem kizárt, hogy végül a Real Madrid kispadján köt ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik