Élet-Stílus

Ferguson hazai pályán ünnepelne

Sir Alex Ferguson, a Manchester United skót menedzsere hazai pályán, az Arsenal elleni, szombat délutáni rangadót követően szeretné megünnepelni csapata újabb, a Premier League-ben a 11., összességében pedig a 18. bajnoki címét.

A két fordulóval a bajnokság zárása előtt a Liverpoolt előtt hat ponttal vezető Manchester Unitednek ehhez már a döntetlen is elegendő az Arsenal elleni rangadón, szombat koradélután.

„Komoly lehetőségünk van arra, hogy saját szurkolóink előtt ünnepeljünk – mindenképpen élni kellene ezzel” – jegyezte meg a skót menedzser, akinek az irányításával a Manchester United eddig tízszer ért a csúcsra a Premier League-ben, de az elsőséget csak egyszer, 1999-ben biztosította be hazai pályán, kilencszer idegenben kellett megünnepelnie a bajnoki diadalt.

„Korábban azt mondtam, engem a legkevésbé sem érdekel, hogy hol nyerünk, ám az mégis csak furcsa, hogy tízből csak egyszer ünnepelhettünk hazai pályán” – tette hozzá a 67 éves tréner.

Az Old Traffordon ünnepelne (MTI/EPA)

Az Old Traffordon ünnepelne (MTI/EPA)

Az újabb elsőséggel a United 18-ra növelné a bajnoki címeinek számát, és ezzel beérné az örökrangsorban első Liverpoolt.

Ferguson 1986-ban, amikor a MU szakvezetője lett, azt találta mondani: minden vágya, hogy a trónról letaszítsa a Liverpoolt, de ahogy azt most elárulta, nem a csúcsbeállításra gondolt:

„Nem, ez nem szerepelt a terveim között. A kijelentésemmel arra utaltam, hogy nyerjünk végre egy bajnokságot, és ezzel törjük meg a Liverpool uralmát. Akkor ez volt a legfontosabb cél, s tulajdonképpen az első sikerünkkel, 1993-ban megvalósult.”

Tény, hogy a Liverpool 1990 óta nem ért a csúcsra, míg a Manchester United 16 év alatt 11. alkalommal lehet bajnok. Edző reményei szerint: szombat koradélután, hazai pályán…

Bajnoki versenyfutás

1. Manchester United (86 pont)

Hátralévő mérkőzések:
Arsenal (szombat, otthon)
Hull City (május 24., idegenben)

2. Liverpool (80 pont)

Hátralévő mérkőzések:
West Bromwich Albion (vasárnap, idegenben)
Tottenham (május 24., otthon)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik