Élet-Stílus

Szávay legyőzte Azarenkát

Szávay Ágnes bejutott a negyeddöntőbe a madridi, salakpályás tenisztorna 3,5 millió dollár összdíjazású női versenyében, miután csütörtökön három játszmában legyőzte a hetedik helyen kiemelt fehérorosz Viktorija Azarenkát.

A WTA-rangsorban 38. magyar játékos – aki harmadik összecsapásukon először tudott nyerni a világranglistán jelenleg kilencedik rivális ellen – a viadal honlapja szerint szetthátrányból fordítva, 2 óra 14 perc alatt kerekedett felül a bal térdén kötést viselő Azarenka felett.

Szávay a francia Amélie Mauresmóval találkozik a legjobb négy közé kerülésért. A két teniszező eddig mindössze egyszer találkozott egymással, tavaly, a New Haven-i torna negyeddöntőjében a volt világelső, jelenleg 21. Mauresmo nyert.

Szávay legyőzte Azarenkát 1

A nőknél az első helyen kiemelt orosz Szafina (Szávay párospartnere) meglepetésre elbukott egy szettet a cseh Safarova ellen, de végül hozta a kötelezőt. Jankovic-nak nem okozott gondot a negyeddöntő elérése.

A férfiaknál is érvényesült a papírforma. A világranglista első négy helyezettje, Nadal, Federer, Djokovic és Murray is már a nyolc között. A világelső spanyol ellenfele sérülés miatt feladta, a többiek két sima szettben diadalmaskodtak.

Madrid, nyolcaddöntő
Nők:
Szávay-Azarenka (fehérorosz, 7.) 4:6, 6:2, 6:2
Szafina (orosz, 1.)-Safarova (cseh) 6:0, 4:6, 6:3
Jankovic (szerb, 4.)-Vesznyina (orosz) 6:2, 6:2
A. Bondarenko (ukrán)-Csakvetadze (orosz) 6:0, 2:6, 6:3

Férfiak:
Nadal (spanyol, 1.)-Kohlschreiber (német) – játék nélkül, Kohlschreiber visszalépett
Federer (svájci, 2.)-Blake (amerikai) 6:2, 6:4
Djokovic (szerb, 3.)-Seppi (olasz) 6:4, 6:4
Murray (brit, 4.)-Robredo (spanyol, 16.) 7:5, 6:1
Del Potro (argentin, 5.)-Wawrinka (svájci, 11.) 4:6, 6:4, 6:4
Roddick (amerikai, 6.)-Davigyenko (orosz, 10.) – játék nélkül, Davigyenko visszalépett

Ajánlott videó

Olvasói sztorik