Élet-Stílus

Fél ház előtt remekelt a Nigun

admin
admin

2009. 05. 14. 12:50

Matt Darriau amerikai jazz- és népzenész szaxofonjátékával egészült ki szerda este a Nigun zenekar koncertje, amit méltatlanul kevesen hallgattak meg.

Az örökmozgó Darriau

Az örökmozgó Darriau

A Nigun, Párniczky András gitáros, Nagy Péter bőgős és Jeszenszky György dobos vállalkozott az eredeti muzsikálásra, a kiváló szólistával kibővülve. Ezt hívjuk minőségi zenének, amit a Millenáris nyári zenei estjén méltatlanul kevesen hallgattak meg.

A Nigun mint kifejezés a jiddisből ered: dal szavak nélkül. A zenéjük egyrészt a zsidó kultúrából fakad, kelet-európai és szefárd dallamokból, másrészt a jazzből… Matt Darriau szaxofonos, klarinétos és kavalos, a Klezmatics és a Paradox Trio tagja ezúttal is kimagaslót nyújtott. Igaz, évek óta dolgoznak együtt, s most, egy vajdasági turné és egy új közös lemez felvételi munkái után záróakkordként csendült fel a Millenárison.

Az eredeti zenei világ és hangulata méltán aratott sikert: mert az nem a közönség mennyiségén múlik. A Millenáris szervezési kudarca mégsem minősít egy produkciót. Aki nem jutott el oda, sajnálhatja erősen.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.