Élet-Stílus

Van Gaal két évig irányítja a Bayernt

A korábbi sajtóhíreknek megfelelően a holland szakember váltja a német együttes kispadján Jupp Heynckest. Diego a Bayern helyett a Juventust választotta, Dick Advocaat lehet a belgák megmentője. Rövid focihírek.

Ahogy azt a sajtó már megszellőztette, a következő két idényben Louis van Gaal lesz a Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzője. Ezt a bajor klub jelentette be hivatalosan a honlapján olvasható közleményben. Az AZ Alkmaart idén bajnoki címre vezető 57 éves szakembert 2010 nyaráig kötötte szerződés jelenlegi együtteséhez. Arról egyelőre nincs információ, hogy a Bayern mennyit fizetett van Gaal jelenlegi munkaadójának.

A Bayern két hete vált meg Jürgen Klinsmanntól, és Jupp Heynckest nevezte ki a helyére, aki csak a szezon végéig marad. Münchenben több név is felmerült az utóbbi időben, ám az elsőszámú jelölt végig van Gaal volt, aki 1995-ben Bajnokok Ligáját nyert az Ajax Amsterdammal.

Van Gaal két évig irányítja a Bayernt 1

Diego a Juventusé

Mindenben megegyezett a Juventus vezetőivel, így nyártól szinte biztos, hogy a torinói klub labdarúgója lesz Diego, a Werder Bremen brazil játékmestere. “Mindent elintéztünk, amennyiben a két klub megállapodik, úgy nyártól a Juventusban fogok futballozni. Ugyanakkor még nem írtam alá semmit” – mondta a 24 éves Diego, akiért várhatóan 20-25 millió euró közötti összeget fizet a torinói klub.

Teljes nevén Diego Ribas da Cunha 2006-ban szerződött a Werder Bremenhez, amellyel jelenleg legnagyobb sikere kapujában áll, hiszen az együttes bejutott az UEFA Kupa döntőjébe, igaz, jövő szerdán Isztambulban nem játszhat a válogatott játékos, mivel sárga lapjai miatt eltiltották.

Advocaat menti meg a belga nemzeti tizenegyet?

Lehet, hogy a belgák Dick Advocaat holland edző segítségével próbálják kihúzni a gödörből a labdarúgó válogatottat – írták a szerdai belga lapok. A korábban még ünnepelt “vörös ördögök” hazai pályán 4-2-re kikaptak Bosznia-Hercegovinától, majd a “visszavágón” 2-1-re verték meg őket a balkániak, így világbajnoki selejtezőcsoportjukban a negyedik helyen állnak. A kettős kudarc René Vandereycken kapitány állásába került.

Belga sajtóértesülések szerint a szövetség képviselői kedden tárgyalást folytattak Advocaattal, akit novemberig köt szerződés a szentpétervári Zenithez. A 61 éves tréner 2004-ben az Európa-bajnokság elődöntőjéig juttatta a holland nemzeti tizenegyet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik