Élet-Stílus

Garay bokszol, de nem Erdeivel

Az argentin Hugo Hernan Garay, a Boksz Világszövetség (WBA) félnehézsúlyú világbajnoka június 20-án hazájában mérkőzik legközelebb, s a közeljövőben biztosan nem küzd meg Erdei Zsolttal, a Boksz Világszervezet (WBO) magyar világbajnokával.

Garay menedzsere vasárnap jelentette be, hogy védence Sunchalesben – a WBA-ranglista első 15 helyezettje közül – szabadon választott ellenféllel szemben teszi kockára övét.

Az argentin hírügynökség a júniusi meccsel kapcsolatosan hétfőn megemlítette, hogy korábban szó volt egy esetleges Erdei-Garay címegyesítő összecsapásról is, ám a két menedzsment nem tudott megállapodni a feltételekről.

A magyar világbajnok korábban kétszer is megmérkőzött már Garayjal, akit – szoros pontozással – mindkétszer legyőzött. Sokáig volt esély rá, hogy a párharc harmadik felvonására augusztus 22-én, Budapesten kerülhet sor, ám végül nem csupán az összecsapás hiúsult meg, hanem az is biztossá vált, hogy a WBO-nál 2004 óta uralkodó, s mindmáig veretlen magyar Budapesten nem léphet szorítóba. Egyes sajtóértesülések szerint a német Jürgen Brähmer lesz Erdei következő ellenfele, szeptemberben, valahol Németországban.

leszólták erdeit

Szombat éjjel Las Vegasban rendezték a Tarver-Dawson félnehézsúlyú IBF bajnoki küzdelmet, amely közvetítése alatt Erdei Zsolt (30 győzelem – 0 vereség) is szóba került, ám sajnos csak egy durva kritika formájában. Az HBO szakértője a következőket mondta a WBO bajnokáról az adás alatt: „Erdei Zsolt a legkevésbé elismert, leginkább figyelmen kívül hagyott világbajnok a boksztörténelemben!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik