Élet-Stílus

A Roma lemaradt a BL-ről

Az éllovas Inter és a Roma is döntetlent játszott az olasz labdarúgó-bajnokság 35. fordulójában. A milánói alakulat vasárnap Veronában, míg a fővárosiak Cagliariban vesztettek két-két bajnoki pontot.

A Szardíniában szereplő Roma bő egyórányi előnyt adva a Cagliarinak, 0-2-ről kezdhette a felkapaszkodást. Bár az első negyvenöt percben is azt történt a pályán, amit a fővárosiak akartak, Brighi, Pizarro és a sérüléséből felépülő Vucinic helyzetei kimaradtak, míg a másik oldalon Cossu remek ívelése után Matri fejelt Arthur kapujába.

Fordulás után sem változott a játék képe. A Roma támadott, de a Cagliari szerzett újabb gólt. Az 58. percben a csereként beálló Aquafresca kihasználta, hogy a fővárosi védők egymásra várnak, és kettőre növelte a különbséget.

Totti közeli akciója után szépítettek a „farkasok”, akik percekkel később már az egyenlítést ünnepelhették volna, ha a De Rossi szabadrúgása utáni kipattanót értékesítő Montella gólját lesre hivatkozva nem érvényteleníti Rocchi játékvezető.

Eldőlt. Tottiék az ötödik helynél előrébb nem végezhetnek (Ansa)

Eldőlt. Tottiék az ötödik helynél előrébb nem végezhetnek (dpa)

A 68. percben aztán sikerült az egyenlítés, Perrotta távoli bombája utat talált Marchetti kapujába. A folytatásban viszont nem esett több gól.

Az 54 pontos Roma tíz egységnyi hátrányba került a Catania otthonában győztes, negyedik helyét megerősítő Fiorentinával szemben, s ezt a hátralévő három fordulóban lehetetlen ledolgozni. Mindez azt jelenti, hogy Tottiék ősszel nem indulhatnak a Bajnokok Ligájában.

Veronában az Inter látogatott a Chievóhoz, s bár a fekete-kékek kétszer is előnybe kerültek, a hazaiaknak mindkétszer volt erejük a megfelelő válaszra. A Cambiasso lövése után duplázó Crespo korán vezetést szerzett a milánóiaknak, viszont Maxwell labdavesztése nyomán Rigoni Marcolini elé játszott, s a középpályás nagy lövéssel egyenlített.

Crespo szemfüles góllal szerzett vezetést a bajnoknak (Ansa)

Crespo szemfüles góllal szerzett vezetést a bajnoknak (Ansa)

A második félidőben Balotelli kapásból ágyúzott Julio Cesar kapujába, a hajrában a kitámadó Chievo megérdemelten egyenlített másodszor is: Mantovani beívelése után Luciano lőtt a kapuba. A pontosztozkodás azt jelenti, hogy bármi is történik a vasárnap esti Milan-Juventus derbin, az Inter legközelebb a következő fordulóban lehet bajnok.

serie a, 35. forduló

Atalanta-Genoa 1-1 (1-0)
Gól: Valdes (9.), illetve Criscito (90.)
Kiállítva: Guarente (74., Atalanta)

Cagliari-Roma 2-2 (1-0)
Gól: Matri (34.), Acquafresca (58.), illetve Totti (64.), Perrotta (68.)

Catania-Fiorentina 0-2 (0-1)
Gól: Jovetic (11.), Zauri (90.)

Chievo-Inter 2-2 (1-1)
Gól: Marcolini (27.), Luciano (73.), illetve Crespo (3.), Balotelli (65.)

Lecce-Napoli 1-1 (1-1)
Gól: Zanchetta (44., 11-esből), illetve Pia (33.)

Siena-Palermo 1-0 (0-0)
Gól: Calaio (60.)

Torino-Bologna 1-1 (1-0)
Gól: Rosina (37., 11-esből), illetve Di Vaio (85., 11-esből)

Az élcsoport:
1. Inter 78 pont, 2. Milan 70 (34 mérkőzés), 3. Juventus 66, 4. Fiorentina 64, 5. Genoa 61, 6. Roma 54

Ajánlott videó

Olvasói sztorik