Élet-Stílus

Gomez kiszámolta a Wolfsburgot

A listavezető Wolfsburg jókora verésbe szaladt bele Stuttgartban, a svábok gólvágója, Mario Gomez négyszer vette be Benaglio hálóját. A Bayern Cottbusban nyert, így a bajorok pontszámban beérték a Magath-csapatot.

A tavalyi Európa-bajnokság óta formáját kereső válogatott támadó elkapta a fonalat a bajnokság végére: legutóbbi négy találkozóján öt gólt szerzett, ebből egy hármast a Köln hálójába rámolt.

Ám aligha gondolt valaki arra, hogy – überelve a kölniek elleni teljesítményt – épp a listavezető kapuját veszi intenzív ostrom alá. Pedig így történt. A VfB már az első percben beszorította vendégét, s 28 másodperc elteltével megszerezte a vezetést.

Hilbert a felfutó Träsch-hez játszott, a jobboldali védő visszaívelt, s az érkező csatár 11 méterről a kapuba fejelt.

Gomez nem sokkal később, egy Hilbert-Cacau akció nyomán közelről jobb lábbal is eredményes volt, s bár a vendégek Lehmann hibája nyomán (is) Dzeko találatával faragtak hátrányukból, a vendéglátók egygólos fórral vonulhattak pihenőre.

Gomez négyszer villant: ballal, jobbal, fejjel (dpa)

Gomez négyszer villant: ballal, jobbal, fejjel (dpa)

A második játékrészben a Wolfsburg próbált egyenlíteni, ám a hazai kontrák életveszélyesnek bizonyultak. A 60. percben Gomez még kihagyta, de három perccel később nem hibázott: Khedira hozta helyzetbe, s a támadó ballal hatalmas gólt lőtt – a labda a kapufáról pattant a hálóba.

Ezzel még nem volt vége a Gomez-előadásnak. A 76. percben Lanig előbb megbolondította Zaccardót, majd középre emelt, ahol az érkező Gomez feje ellen ezúttal sem volt ellenszer. Pillanatokkal később Markus Babbel lecserélte a támadót, akit felállva ünnepelt a Mercedes-Benz aréna közönség.

Ugyan a vendégek továbbra is a tabella élén állnak, de már csak jobb gólkülönbségüknek köszönthetően, a címvédő Bayern München ugyanis magabiztos győzelmet aratott a Cottbus otthonában, így pontszámban beérte őket. A bajoroknál még az is belefért, hogy a végén Ribéry büntetőt hibázott.

Az éllovas duót mindössze egy pont hátránnyal követi Dárdai Pál csapata, a Hertha, amely szombaton hazai pályán nyert a kiesés elöl menekülő Bochum ellen – a magyar futballista végig a pályán volt -, de a Stuttgart is csupán két ponttal leszakadva áll a negyedik helyen.

A Hajnal Tamással felálló Dortmund Dárdaiékhoz hasonlóan sikeres napot zárt: a sereghajtó Karlsruhét kiütve szerezte meg a három pontot. Hajnalt a 68. percben lecserélték.

Bundesliga, 31. forduló

Stuttgart-Wolfsburg 4-1 (2-1)
Mercedes-Benz aréna, 55 896 méző. Vezette: Kinhöfer
Gól: Gomez (1., 20., 63., 76.), illetve Dzeko (36.)
Stuttgart: Lehmann – Träsch, Boulahrouz, G. Niedermeier, Magnin – Khedira (Simak, 83.), Hitzlsperger – Hilbert, Gebhart (Lanig, 46.) – Gomez (Marica, 79.), Cacau
Wolfsburg: Benaglio – Pekarik (Okubo, 73.), Simunek, Barzagli, M. Schäfer – Josué – Riether (Zaccardo, 39.), Gentner – Misimovics (Dejagah, 37.) – Grafite, Dzeko

Dortmund-Karlsruhe 4-0 (1-0)
Gól: Blaszczykowski (25.), Sahin (62.), Santana (71.), Frei (80.)

Cottbus-Bayern München 1-3 (1-1)
Gól: Iliev (44.), illetve Sosa (23.), Demichelis (62.), Podolski (66.)

Hertha-Bochum 2-0 (1-0)
Gól: Pantelics (39.), Raffael (50.)

Hoffenheim-Köln 2-0 (0-0)
Gól: Salihovic (58.), Ba (68.)
Kiállítva: Mohamad (78., Köln)

Hannover-Frankfurt 1-1 (1-1)
Gól: Bruggink (9.), illetve Korkmaz (42.)

Pénteki mérkőzés:
Leverkusen-Bielefeld 2-2 (1-2)
Gól: Kiessling (21.), Helmes (79.), illetve Friedrich (öngól, 22.), Tesche (39.)

Az élcsoport:
1. Wolfsburg 60 pont (67-40), 2. Bayern 60 (64-39), 3. Hertha BSC 59, 4. Stuttgart 58, 5. Dortmund 55 (53-33), 6. Hamburg 55 (43-41, 30 mérkőzés), 7. Schalke 49 (30), 8. Hoffenheim 48

Ajánlott videó

Olvasói sztorik