Élet-Stílus

Geráék megérkeztek az élmezőnybe

Felemás napot zártak a magyar futballistát is foglalkoztató csapatok az angol labdarúgó-bajnokság 36. fordulójában. A Fulham az európai porondra hajt.

A Gera Zoltánt végig a soraiban tudó Fulham nehéz feladat előtt állt, hisz az ősszel még a „négy naggyal” a lépést tartó, sokáig az Arsenal előtt álló Aston Villát fogadta. A londoniak ugyanakkor nem szeppentek meg a birminghamiektől, sőt, már a hatodik percben előnyhöz jutottak. Milner rántotta le Kamarát, a büntetőt pedig Murphy értékesítette.

Nem sokkal később Ashley Young egyenlített, s akár a vezetést is megszerezhette volna, ha Agbonlahor passzát követően a kapufa nem tréfálja meg.

A folytatásban is kiélezett és élvezetes volt a találkozó, szögletet követően Gera is megvillant – kapáslövését Friedel hárította -, szünet után pedig ismét a londoniak szurkolói örülhettek, ugyanis Kamara a tizenhatos vonaláról ismét előnyhöz juttatta együttesét.

A Fulham már hetedik, és nemzetközi szereplésről álmodozhat (dpa)

A Fulham már hetedik, és nemzetközi szereplésről álmodozhat (dpa)

A 60. percben eldőlt a találkozó. Murphy szabadrúgása után a mindhárom gólban benne lévő Kamara duplázta meg találatai számát. A Fulham hetedik, s jó eséllyel pályázik egy őszi nemzetközi szereplésre.

A többi magyarnak már nem volt ilyen „nyugodt” napja: a Fülöp Mártonnal a kapujában felálló Sunderland döntetlent ért el a Bolton Wanderers otthonában, míg Halmosi Péter gárdája, a Hull City kikapott a vendég Stoke Citytől – a magyar játékos nem lépett pályára -, így két körrel a zárás előtt továbbra is fenyegeti a kiesés.

A csapatkapitány Steven Gerrard góljaival már az első félidőben kétgólos előnyre szert tevő Liverpool magabiztos győzelmet aratott szombaton a West Ham United otthonában. A vendégek sikerükkel az élre ugrottak a tabellán, a címvédő Manchester United – amely két mérkőzéssel kevesebbet játszott – vasárnap lép pályára.

premier league, 36. forduló

Blackburn-Portsmouth 2-0 (1-0)
Gól: Pedersen (31.), McCarthy (57., 11-esből)

Fulham-Aston Villa 3-1 (1-1)
Gól: Murphy (6., 11-esből), Kamara (46., 60.), illetve Young (14.)

Hull City-Stoke City 1-2 (0-1)
Gól: Dawson (90.), illetve Fuller (41.), Lawrence (73.)

West Bromwich-Wigan 3-1 (1-1)
Gól: Fortuné (8., 74.), Brunt (59.), illetve Martinez (17.)

Bolton-Sunderland 0-0

Everton-Tottenham 0-0

West Ham-FC Liverpool 0-3 (0-2)
Gól: Gerrard (2., 38.), Babel (84.)

Az élcsoport:
1. Liverpool 80 (77-26), 2. Manchester United 80 (63-23, 34 mérkőzés), 3. Chelsea 74 (35), 4. Arsenal 68 (35), 5. Aston Villa 58, 6. Everton 57, 7. Fulham 50

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik