Élet-Stílus

Visszatér a Wartburg?

Állítólag egy kifejezetten olcsó autóban gondolkodik az Opel - írja a német Automobilwoche. A tervezett ár 7000 euró, ami jóval alacsonyabb az egyliteres, háromajtós Corsa 10 990 eurós (3,1 millió Ft) németországi alapáránál.

Nem kizárt, hogy az újdonságot Wartburg néven vezetné be az Opel az Auto Bild szerint. A két márka között annyiban mindenképp van összefüggés, hogy a rendszerváltás után az Opel vette meg az egykori Wartburg-gyárat, amelyet igen hatékony üzemmé fejlesztett.

Ma a Corsa készül Eisenachban, de a gyár hosszú távú kihasználtságához, gazdaságos működéséhez jót tenne az olcsó autó. Az Opelnek kapóra jönne a nyitás egy eddig le nem fedett, de fontos kategória felé.

Visszaáll az esenachi gyár? (vezess.hu)

Visszaáll az eisenachi gyár? (vezess.hu)

Az Opel jelenleg és a jövőben sem hanyagolja el a kedvező árú családi autók szegmensét. A most futó Astra Classic II-t várhatóan két éven belül felváltja a mai H Astrára épülő új Classic.

Amennyiben az újdonság valóban Wartburg néven lép piacra, akkor az Opel a Renault receptjét másolja. A franciák Dacia márkanéven, a Renault-k arculatának terhelése nélkül gyártanak igen sikeres olcsó autókat. A Wartburg előnye egy ismeretlen elnevezéssel szemben, hogy sokan eleve egy autóra asszociálnak róla. Az elképzelés ellen szól, hogy a márkanév nem cseng valami jól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik