Élet-Stílus

Drogba elnézést kért

Didier Drogba, a Chelsea támadója bocsánatot kért, amiért nyomdafestéket nem tűrő szavakat ordított a bírónak a csapata Bajnok Ligája-búcsúját követően.

A Barcelona elleni BL-elődöntő 72. percében lecserélt Didier Drogba a lefújás után papucsban vette üldözőbe Tom Henning Övreböt, s hevesen gesztikulálva szidni kezdte. Még azután sem fékezte indulatait, hogy sárga lapot kapott. Tovább folytatta a verbális támadást – amit a televízió élő adásban közvetített.

Drogba: „Kib...ott szégyen, amit művelt!

Drogba: „Kib…ott szégyen, amit művelt!” (MTI/EPA)

„A pillanat hevében hatalmas csalódottság dolgozott bennem, ezért elnézést kérek” – magyarázta immár lehiggadva Drogba.

A klub közleményében üdvözölte a játékos bocsánatkérését, de mintegy felmentésként azt is megjegyezte: a lefújás után történt sajnálatos események abból fakadtak, hogy a csapat ellenmondásos bírói ítéletek miatt bukta el a továbbjutást.

Tény: a norvég Övrebö bíró legalább két tizenegyest befújhatott volna az angol együttesnek, és azokat gólra váltva nyilván nem lett volna döntő fontosságú Andres Iniesta 93. percben szerzett gólja, amely döntőt ért a Barcelonának.

Jóllehet, Gordon Taylor, a profi játékosok szervezetének vezetője szerint a bírói hibák nem adnak felmentést Drogba viselkedésére. „Megengedhetetlen, amit a játékos művelt. Az UEFA-nak el kell tiltania!” – mondta. Ehhez hozzátette: a Chelsea felelőssége is megkerülhetetlen, a feldühödött labdarúgókat ugyanis meg kellett volna fékeznie, azok normális esetben nem juthattak volna a játékvezető közelébe.

„Nagyon felzaklattak a mérkőzés alatt történtek, de belátom, hogy helytelen hangot ütöttem meg a játékvezetővel szemben, és rossz példát mutattam a tévénézőknek, különösen a gyerekeknek” – szabadkozott a Drogba, akinek az ügyében várhatóan a jövő héten dönt az európai szövetség (UEFA).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik