Élet-Stílus

Ma mutatják be a Cozma-filmet

A Cozma-gyilkosságról szóló, Szíven szúrt ország című film első részének díszbemutatóját csütörtökön 19 órakor tartják a Veszprém Arénában.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román válogatott kézilabdázóját, akit egy szóváltást követően február 8-án hajnalban meggyilkoltak a veszprémi Patrióta Lokál előtt, a filmben Czapkó Antal, a szombathelyi színház két méternél magasabb művésze alakítja. A tragédia során Cozma segítségére siető sporttársai és barátai közül Zarko Sesumot, a klub és a szerb válogatott kézilabdázóját Csányi Sándor, Uros Vilovskit, a csapat szerb beállósát Pindroch Csaba játssza, míg Ivan Pesic horvát válogatott kapus szerepét Szabó Simon kapta, Marian Cozma barátnőjeként pedig Oroszlán Szonja látható a filmben.

Kálomista Gábor producer elmondása szerint nem kimondottan Cozma-emlékfilmet készítettek. A 85 perces első rész “pillanatkép is lesz a mai magyar állapotokról, a közbiztonságról”, próbálták kicsit “körbejárni” azt, hogyan történhetett meg ez a gyilkosság Magyarországon. Közlése szerint a második részben a bírósági tárgyalást és az ítéletet dolgozzák majd fel.

A Veszprém Arénában – amely minden bizonnyal zsúfolásig megtelik nézőkkel – este a film díszbemutatóján ott lesz teljes létszámban az európai hírű veszprémi kézilabdacsapat, a Magyar Kézilabda Szövetség és az MKB Veszprém KC vezetői, valamint számos élsportoló, ismert művész és politikus is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik