Élet-Stílus

Csökkentette hátrányát az Újpest

A Vasast legyőző Újpest csökkentette különbségét az élen álló, de a Győr ellen pontokat veszítő debreceniekkel szemben. A Paks ellen csatát veszítő REAC kiesett az élvonalból.

A Szusza Ferenc stadionban gyors vendéggóllal indult a találkozó, az Újpest azonban az első negyedóra végén egyenlített. Simek Pétert, a hazaiak jobbhátvédjét a 17. percben kiállította a játékvezető, ezután a lila-fehér szurkolók előbb a Magyar Labdarúgó Szövetséget, majd annak elnökét, Kisteleki Istvánt kezdték el szidalmazni.

Hamar megnyugodtak azonban az Újpest drukkerei, mert öt perc múlva Kabát Péter megszerezte a vezetést a hazaiaknak, majd a félidő hajrájában ismét bevette a Vasas kapuját.

A második játékrészben elsősorban az eredmény megtartására törekedett a hazai gárda, a vendégek pedig elfáradtak, és nem jutottak igazi gólhelyzetig.

Németh Gábor tartja vissza Rajczit (MTI)

Németh Gábor tartja vissza Rajczit (MTI)

A Paks 2-1-re nyert szerdán a sereghajtó REAC otthonában, ezzel eldőlt, hogy a rákospalotaiak búcsúznak az élvonaltól. Kiegyenlített küzdelmet hozott az első félidő, a helyzeteit jobban kihasználó Paks vonulhatott előnnyel pihenőre. A fordulást követően is inkább a vendégek veszélyeztettek, ám az utolsó pillanatokig nyílt volt a találkozó, ennek ellenére újabb gól nem született, így a REAC biztosan búcsúzik az élvonaltól.

A Siófok hazai pályán két góllal legyőzte a tavasszal gyengélkedő Nyíregyházát. A hazaiak gyors góllal nyitottak, a vendégek húsz perc után tértek magukhoz, Sztojkov két gólt is rúghatott volna, ehelyett a siófokiak találtak be kétszer a rivális védelmi hibáit kihasználva. A harmadik találatnál Lazareanu kapustól csente el a labdát a szemfüles Magasföldi.

A második félidőre a lényegi kérdések eldőltek, így ez a játékrész már visszafogottabbra sikerült, melyben a vendégeknek a helyzetek kihagyásában jeleskedő Sztojkov révén sikerült szépíteniük. A szünetben beállt Éles ütközött Tusorival a levegőben, az előbbit sérülés miatt kényszerült lecserélni Tajti József 23 percnyi játék után.

Emberhátrányban botlott a Debrecen

A Debrecen hazai pályán a ráadásban kapott góllal döntetlent játszott a tavasszal továbbra is veretlen Győr ellen. A debreceniek Bernáth kiállítása miatt közel 60 percet emberhátrányban játszottak. Az első félidőben a gyors hazai gól után a vendégek játszottak gólveszélyesebben, igazolva, hogy remek tavaszi teljesítményük nem a véletlen műve.

Czvitkovics  (középen) és Józsi párharca (MTI)

Czvitkovics (középen) és Józsi párharca (MTI)

A felesleges szabálytalansága után piros lapot kapó Bernáth nehéz helyzetbe hozta a listavezetőt, amely a kiállítást követően kevésbé mutatott támadó focit. A második félidőben az emberhátrányban küzdő hazaiak uralták a mérkőzést, s több helyzet után egy Dombi-Szakály összjátékot követően ismét előnybe kerültek, majd óriási harcban majdnem otthon tartották a három pontot, de az ex-debreceni Böőr a hosszabbításban egyenlített.

Kecskeméten a KTE magabiztosan játszott, többet birtokolta a labdát és csatárai jobban kihasználták a helyzeteiket. A ZTE támadói szinte gólhelyzetet sem tudtak kidolgozni a remekül záró hazai védelem mellett.

A Kaposvár hazai környezetben 1-0-ra nyert a Diósgyőr ellen. Felejthető első félidőt produkált a két csapat. A Diósgyőr kevés lehetőségét kihagyta, a Kaposvár viszont egy Nikolics-villanással még a szünet előtt megszerezte a vezetést.

A második félidőben már többet támadott a kaposvári együttes, újabb gólt azonban nem sikerült szereznie. A diósgyőriek a hajrában is mindent megpróbáltak az egyenlítésért, de ezúttal – az elmúlt évekkel ellentétben – pont nélkül távoztak a somogyi megyeszékhelyről. A Rákóczi megérdemelten szerezte meg első tavaszi, hazai győzelmét. A 90. percben Milicsicset második sárga lapja után kiállította a játékvezető.

soproni liga, 26. forduló

Újpest-Vasas 3-1 (3-1)
Gól: Tisza (14.), Kabát (22., 45., az első 11-esből), illetve Dobrics (3.)
Kiállítva: Simek (17.), illetve Laczkó (67.)

REAC-Paks 1-2 (1-2)
Gól: Nyerges (23.), illetve Kiss T. (5.), Szabó J. (41.)

Siófok-Nyíregyháza 3-1 (3-0)
Gól: Sütő (3.), Ivancsics (38.), Magasföldi (41.), illetve Sztojkov (83.)

Kecskemét-ZTE 2-0 (2-0)
Gól: Litsingi (16., 44.)

Kaposvár-Diósgyőr 1-0 (1-0)
Gól: Nikolics (44.)
Kiállítva: Milicsics (90., Diósgyőr)

DVSC-Győr 2-2 (1-1)
Gól: Czvitkovics (7.), Szakály (72.), illetve Aleksidze (27.), Böőr (91.)
Kiállítva: Bernáth (36., DVSC)

Az élcsoport:
1. DVSC 58 pont, 2. Újpest 56, 3. Haladás 43 (36-24, 25 mérkőzés), 4. ZTE 43 (42-38), 5. MTK 41, 6. Kecskemét 39

Góllövőlista
19 gólos: Bajzát (Győr)
17 gólos: Tököli (Paks)
15 gólos: Rudolf (Debrecen), Kabát (Újpest)
13 gólos: Hercegfalvi (Honvéd), Oláh (Debrecen)
12 gólos: Csordás (Kecskemét), Kenesei (Haladás), Nikolics (Kaposvár), Waltner (ZTE), Zahorecz (Kaposvár)
11 gólos: Apostu (Nyíregyháza)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik