Élet-Stílus

Arsenal-MU: felnőttek játszottak gyerekekkel

Arsene Wenger saját bevallása szerint pályafutása „legkiábrándítóbb" mérkőzése volt a Manchester United elleni BL-visszavágó, amelyen Patrick Evra, a MU francia védője szerint felnőttek játszottak gyerekekkel. A „vörös ördögök" trénere boldog, hogy a csapata döntőbe jutott, de öröme korántsem felhőtlen.

A címvédő Manchester United 4-1-es összesítéssel „söpörte el” az útjából az Arsenalt. Az „ágyúsok” 10 perc alatt már kétgólos hátrányba kerültek a kedd esti, londoni visszavágón – előbb Park Dzsiszung, majd szabadrúgásból Cristiano Ronaldo zörgette meg a hálót -, s ezzel tulajdonképpen minden eldőlt.

A portugál klasszis 61. percben szerzett újabb gólja már csak hab volt a manchesteriek tortáján, és a két gyors pofontól szinte végig szédelgő Arsenal csak negyedórával vége előtt, egy „kamu” büntetőből tudott kozmetikázni a vereségén.

GALÉRIA

GALÉRIA

„A legszomorúbb az egészben az, hogy nem éreztem úgy, hogy a csapatom Bajnokok Ligája-elődöntőt játszik. Tíz perc alatt sajnos minden eldőlt, a két gyors gól után lehetetlené vált a helyzetünk, az előzetesen megbeszélt taktika okafogyottá vált, hiába próbálkoztunk, az esélyünkkel együtt a hitünket is elveszítettük” – így Arsene Wenger, az Arsenal edzője.

„Csak magunkat okolhatjuk a történtekért. Egyénileg senkit sem akarok hibáztatni, de mégis csak szörnyű, hogy ez lett a vége, miután kemény harcok árán, hosszú utat bejárva eljutottunk idáig. Nem túlzás, karrierem legkiábrándítóbb mérkőzése volt a kedd esti találkozó. A szurkolók reménykedve jöttek ki a stadionba, ünnepelni szerettek volna, de mi csalódást okoztunk nekik, és ez nagyon fáj…” – tette hozzá a francia szakember.

Arsene Wenger sportszerűen elismerte: „a jobbik csapat jutott tovább, a Manchester United a két mérkőzés alapján teljességgel rászolgált arra, hogy döntőbe jusson. Sok sikert kívánok nekik a továbbiakban.”


Arsenal-Manchester United 1-3

Patrick Evra, a manchesteriek francia védője szerint olyannyira sima volt a visszavágó, hogy aközben úgy érezte felnőttek gyerekek ellen játszanak. „Megérdemeltük a győzelmet, és még talán simábban is nyerhettünk volna. Nem elég szépen játszani, más is kell a sikerhez. Mi férfiak voltunk, ők gyerekek. Sokkal érettebbek vagyunk, mint a londoniak, s tapasztalat és önbizalom terén lényegesen jobban állunk – ez döntött.”

„Nagyszerűen játszottunk, és a legjobb pillanatokban szereztük a gólokat. Tudtuk, ha egyszer betalálunk, az Arsenalnak erre lépnie kell, s ezt mi kihasználjuk. Bejött. Cristiano Ronaldo szabadrúgása után már aligha volt kérdéses, melyik csapat kerül a döntőbe” – így a harmadik gólt „előkészítő” Wayne Rooney.

„A két gyors góllal kifogtuk a szelet a vitorlájukból, ilyen kezdés után egyetlen csapat sem tud talpra állni, az mostani Arsenal ráadásul fiatal és kevésbé tapasztalt alakulat” – mondta a címvédő szakvezetője, akinek Darren Fletcher kiállítása és várható eltiltása miatt örömébe némi üröm is vegyült.

A skót menedzser reméli: az olasz Roberto Rosetti játékvezető hajlandó lesz elismerni, hogy hibázott. „Darren, aki egyike a legsportszerűbb játékosoknak, előbb a labdát rúgta el, kiállítása igazságtalan ítélet. Fellebbezésre sajnos nincs módunk, és ha ez erurópai szövetség nem törli a piros lapját, ki kell hagynia a döntőt. Ez pedig számára nagy szomorúságot okozna”.

Nem mellékesen: Ferguson legénysége lehet az első olyan csapat a BL történetében, amelyik megvédi címét. „Van annyi tehetségünk, energiánk és az ambíciónk, hogy megcsináljuk. A csapatom éhes a győzelemre, s amikor ott áll a siker küszöbén, általában nem hagy cserben engem” – mondta a MU trénere.

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó:


Arsenal (angol)-Manchester United (angol) 1-3 (0-2)


Gól: Van Persie (76., 11-esből), ill. Park (8.), Ronaldo (11., 61.)

Kiállítva: Fletcher (75., Manchester United)

Továbbjutott: a Manchester United, 4-1-es összesítéssel.


Statisztika

Kaput eltaláló lövések: 5, ill. 10

Lövések fölé/mellé: 5, ill. 4

Bokkolt lövések: 3, ill. 0

Sárga lapok: 3, ill. 0

Piros lapok: 0, ill. 1

Szabálytalanságok: 20, ill. 10

Szögletek: 7, ill. 6

Lesek: 3, ill. 4

Labdatartás, időben: 29:10, ill. 23:27

Labdatartás, százalékban: 55, ill. 45




Szerdai meccs:

Chelsea (angol)-FC Barcelona (spanyol) 20:45 (0-0)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik