Élet-Stílus

Quimby és Omega az EFOTT-on

Az év legnagyobb hallgatói bulija, az EFOTT Baján, a Petőfi-szigeten kerül megrendezésre július 14-19. között. Tizenegy helyszínen közel 300 fellépő, rengeteg program várja bulizni vágyokat idén. A Quimby, a Ladánybene 2, az Omega, a Vad Fruttik, a Pokolgép és a Kispál és a Borz is fellép a fesztiválon.

A nyár legjelentősebb múltra visszatekintő diákrendezvénye az EFOTT, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója. A fesztivál története 1976-ra nyúlik vissza, ekkor volt az első találkozó, a Pécs melletti Abaligeten. A tavalyi évben minden korábbinál többen, mintegy 60 ezren látogattak el az EFOTT-ra.

Idén Baja a helyszín

A fesztivál állandó jellemvonása, hogy évente más-más helyszínen kerül megrendezésre. Három évtized alatt a rendezvény bejárta az országot, idén július 14-19. között Baja lesz az EFOTT házigazdája.

Az Omega mellett a hazai élvonal meghatározó zenekarai várják a bulizni vágyókat a bajai Petőfi-szigeten, 11 helyszínen közel 300 fellépővel: Kispál és a Borz, Quimby, PASO, Zagar, NEO, Belga, Ladánybene27, de porondra lép Korda György és Balázs Klári. Immár hagyományosan, a fesztivál utolsó estéjén az idén húszéves Tankcsapda csap a húrok közé, és természetesen Dévényi Tibi bácsi is minden este pörgeti a retro lemezeket.

Koncertek mellett halfőzés

Az idei év a Gasztronómia éve az EFOTT történetében, ennek megfelelően nagy hangsúlyt kapnak a kulináris élvezetek. A Halfőző Fesztiválon is részt vehetnek mindazok, akik időben, teljes terminusra váltottak belépőt. A halászléfőzés rejtelmeibe is belekóstolhatnak a felsőoktatásban tanulók: külön EFOTT UTCA lesz a Halfőző Fesztiválon, ahol a különböző egyetemek, főiskolák csapatai most a főzőtudományukat is összemérhetik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik