Élet-Stílus

Overdose lesántult

Veszélybe kerülhet a magyar csodaló első angliai versenye. Overdose a bal első lábára sántít, pontosan arra, amelyről a Kincsem-parki versenye közben leesett a patkó.

Overdose vasárnap a lábszár ellenőrzésekor erős fájdalmat mutatott. Ezért azonnal állatorvost hívtak hozzá, és este 11-kor eltávolították fájós lábáról a patkót az alátéttel együtt, adtak neki injekciót, gyulladáscsökkentő szereket, és beborogatták a lábát.

A hétfői konzíliumon, amelyen állatorvos, kovács és más szakértők is részt vettek, megbeszélték a gyógyítás lehető legjobb módját. Mikóczy Zoltán, Overdose tulajdonosa bízik abban, hogy 1-2 nap múlva már jobb állapotban lesz a magyar versenyló. Az akut kezelés vélhetően két-három napot vesz igénybe, és csak azután lehet dönteni a további tervekről. Ettől függetlenül Overdose versenynevezését elküldték a Haydock Parkba, mivel annak a határideje kedden lejár.

A Manchester melletti, Haydock Park-beli versenyre május 23-án kerül sor. Overdose az angliai pályán a Temple Stakes – Group II. (1000 méter) futamon indul, amelynek 100 ezer angol font az összdíja (ebből a győztes markát 57 ezer font üti).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik