Élet-Stílus

A Manchester Unitedé lehet Ribéry

A Manchester United átigazolási rekordnak számító összeget adna Franck Riberyért, míg édesapja szerint Kaká a Real Madridban folytatja. Cristiano Ronaldót viszont már nem érdekli a királyi klub. Rövid hírek a foci világából.

Rekordösszeg Ribéryért

Brit lapértesülések szerint a Manchester United átigazolási rekordnak számító összeget, 70 millió eurót adna Franck Ribéryért a Bayern Münchennek. A francia klasszis a múlt héten kijelentette, csak akkor hajlandó a Bayernnél maradni, ha a csapat BL-szereplést érő helyen végez a bajnokságban.

A bajor klubvezetők – akik hosszú hónapokig arról beszéltek, hogy a játékos nem eladó – ezek után már nem tartották kiártnak, hogy Ribéryt mégiscsak elengedik a nyáron, de eddig a Barcelona és a Real Madrid érdeklődéséről lehetett hallani.

A BL-címvédő is szemet vetett Ribéryre (MTI/EPA)

A BL-címvédő is szemet vetett Ribéryre (MTI/EPA)

Deschamps a Olympique Marseille kispadján

Didier Deschamps lesz az idény végén távozó Eric Gerets utóda a vezetőedzői poszton a francia bajnokságban éllovas Olympique Marseille-nél. A 40 éves Deschamps az AS Monacót BL-döntőig vezette 2004-ben, a 2006/07-es szezonban pedig az olasz élvonalba visszajutó Juventust irányította. Gerets a múlt héten jelentette be, hogy a klubtulajdonos Robert Louis-Dreyfusszal való konfliktusa miatt a szezon végén távozik.

Barton eltiltotta a saját klubja

A bennmaradásért küzdő Newcastle United vezetői határozatlan időre eltiltották saját labdarúgójukat, Joey Bartont a liverpooli Xabi Alonso ellen elkövetett csúnya szabálytalansága miatt.

A 3-0-ra elveszített meccs után Alan Shearer menedzser állítólag hosszasan ordítozott a tettért kiállított játékosával, és két heti fizetését megvonta. Az indulatait sokszor nehezen kezelő Joey Barton január óta először léphetett pályára vasárnap, mivel az év elején súlyos lábsérülést szenvedett.

Paul Le Guen vezetőedző a szezon végén biztosan elhagyja a francia élvonalban szereplő Paris Saint-Germainnek, miután nem újították meg szerződését. A fővárosi egyesület két és fél év után válik meg a trénertől, aki 2007 januárjában érkezett a skót Rangerstől. A PSG a negyedik helyen áll a Ligue 1 tabelláján.

Hyypia Leverkusenbe szerződik

Sami Hyypia a szezon végén távozik a Liverpooltól, és két évig a Bundesligában szereplő Bayern Leverkusen labdarúgója lesz. A veterán védő – aki ingyen vált klubot – 1999-ben a holland Willem II-től szerződött Liverpoolhoz, amellyel 2001-ben az UEFA-kupa-, 2005-ben pedig a Bajnokok Ligáját győztes volt. „Nehéz elhagyni a Liverpoolt, de játszani szeretnék, és erre itt nincsen lehetőségem” – magyarázta a 35 éves finn hátvéd.

Ronaldo már nem foglalkozik a Reallal

Cristiano Ronaldo, a Manchester United portugál klasszisa a Sunday Mirror című brit bulvárlapnak úgy nyilatkozott: már nem érdekli a Real Madrid, ahová szívesen szerződött volna tavaly nyáron. „Már nem gondolok a Realra, az az álom már halott. A Manchester Uniteddal ismét Bajnokok Ligája-győztes szeretnék lenni, ez az egyetlen dolog, amiról álmodom” – mondta Ronaldo.

Ronaldo már nem akar a Realhoz igazolni (MTI/EPA)

Ronaldo már nem akar a Realhoz igazolni (MTI/EPA)

Platini türelemre inti a Juve-híveket

A Juventus ötmeccses nyeretlenségi sorozata miatt csalódott szurkolók a vezetők és a Claudio Ranieri vezetőedző fejét követelik. Az UEFA elnöke, a torinói „zebrák” egykori sztárja, Michel Platini azonban kiáll az elöljárók és a tréner mellett.

„Szerintem a drukkerek hibát követnek el. A csapat 2006-os kizárása után ugyanis sok meghatározó játékos távozott, és időre van szükség ahhoz, hogy valóban bajnokesélyes csapat váljon a Juventusból. Ez nem megy egyik napról a másikra. A történtek ismeretében nem olyan rossz, ha csapat az idén a második vagy a harmadik helyen zárja a bajnokságot. Az Inter amúgy megérdemli a bajnoki címet” – nyilatkozta Platini.

Kaká Madridban folytatja?

Kaká édesapja, egyben ügynöke azt állítja, amennyiben Florentino Perez lesz a Real Madrid elnöke, úgy fia az AC Milantól a nyáron Madridba szerződik. „Kaká a Perez Real Madrdjának játékosa lesz!” – jelentette ki Bosco Leite.

A királyi klub korábbi első embere, a nyári elnökválasztás nagy esélye a közeljövőben tárgyalóasztalhoz ül a milánói futballcsapat ügyvezetőjével és tulajdonosával, Adriano Gallianival és Silvio Berlusconival, akikkel jó viszont ápol.
A hírek szerint ugyanakkor Perez sokallja a 60 millió eurós kivásárlási árat, s legalább 10 milliót szeretne lealkudni.

Fejbe dobták a Steaua védőjét

Kórházba került Pawel Golanski, a Steaua Bucuresti lengyel labdarúgója azt követően, hogy a csapatot szállító buszt ismeretlen tettesek kövekkel dobálták meg. Egy kő betörte a jármű ablakát és fejen találta a védőt, a sebét a kórházban több öltéssel kellett összevarrni, ugyanakkor szerencsére a sérülés nem súlyos. A bukaresti együttes éppen a Gloria Buzau elleni, keddi bajnokira utazott, amikor megtámadták a buszt.

Ismét zárt kapus meccsek Mexikóban

Akárcsak az előző hétvégén, ezen a héten is az összes bajnoki mérkőzést zárt kapuk mögött rendezik Mexikóban annak érdekében, hogy megelőzzék az új influenzavírus további terjedését. Az intézkedés kilenc első- és 167 alacsonyabb osztályú találkozót érint. Számítások szerint a klubok az intézkedés miatt 2 millió dollárnak megfelelő pezót veszítenek, mert elesnek a jegyek eladásából származó bevételtől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik