Élet-Stílus

Tíz napot kapott Van Gaal

A holland bajnok AZ Alkmaar labdarúgócsapatának vezetői hétfőn tíz nap gondolkodási időt adtak Louis van Gaal vezetőedzőnek arra, hogy eldöntse, marad-e az együttesnél.

Az Ajax Amsterdammal 1995-ben Bajnokok Ligáját nyert szakembernek 2010 nyaráig van szerződése jelenlegi csapatával, ám jövője több mint kérdéses az Alkmaarnál. A kiscsapatból bajnokot faragó Van Gaalt ugyanis a múlt héten a Bayern Münchennél az első számú jelöltnek nevezték meg a tréneri posztra.

A klub elöljárói éppen a felröppent hírek miatt döntöttek a határidő kiszabásáról, hogy mihamarabb tervezni tudjanak a következő szezonra.

Több helyről keresték (MTI/EPA)

Több helyről keresték (MTI/EPA)

Az 57 éves szakember nem reagált az ultimátumra, mert nem akar további találgatásokra okot adni. Azt ugyanakkor tudni lehet, hogy a Bayern mellett a belga szövetség is megkereste az edzőt, legyen szövetségi kapitány. A szakvezetői posztot akkor is el tudná látni, ha marad az Alkmaarnál.

A Bayern a múlt héten vált meg Jürgen Klinsmanntól, akivel az egész szezon során csak botladozott, s Jupp Heynckest nevezte ki a helyére. Ő azonban csak a szezon végéig marad. A bajoroknál több név is felmerült az utóbbi időben, ám az első számú jelölt bevallottan Van Gaal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik