Élet-Stílus

Mesterhármas, három piros a genovai derbin (videó)

Diego Milito mesterhármasával a házigazda Genoa nyerte a Sampdoria elleni városi rangadót, amelyen a játékvezető három piros lapot is kiosztott.

A 79. genovai városi rangadón (Derby della Lanterna) bő fél órát kellett várni az első gólra, Diego Milito első villanására: az argentin csatár Rossi jobboldali szögletet követően a hosszú saroknál közelről, mintegy 30 centiről terelte kapuba a labdát.

Erre a gólra ugyanakkor még volt válasza a kupadöntős Sampnak. Gondolatban talán már az öltözőben pihentek a hazai játékosok, amikor a hosszabbítás harmadik percében Cassano levágódó lövése után Campagnaro 11 méterről egyenlített.

Genoa-Sampdoria 3-1

A 73. percben egy védelmi hiba nyomán – amúgy lesgyanús helyzetben – Milito a második gólját is megszerezte, miután 12 méterről a kapu közepébe lőtt, majd a lefújás előtt Palladino rendkívül önzetlen átadásából a mesterhármas is összejött. Milito ezzel 19 növelte a szezonbeli bajnoki góljai számát.

A végig – szokás szerint – feszült hangulatú találkozó hajrájában elszabadultak az indulatok a pályán, amelynek következtében három játékos is a kiállítás sorsára jutott – kettő a Genoából, egy a Samporiából.

A BL-szereplésre hajtó, jelenleg ötödik helyen álló piros-kékek ősszel 1-0-ra verték a városi vetélytársat, amelyet ezt megelőzően az 1964/1965-ös szezonban vertek oda-vissza.

Serie A, 34. forduló:


Genoa-Sampdoria 3-1 (1-1)


Gól: Milito (31., 73., 93.), ill. Campagnaro (45+3.)

Kiállítva: Ferrari (86.), Motta (90.), ill. Gampagnaro (90.)

Korábbi eredmények:

AS Roma-Chievo 0-0
Catania-AC Milan 0-2
Fiorentina-Torino 1-0
Juventus-Lecce 2-2
Palermo-Cagliari 5-1
Siena-Napoli 2-1
Udinese-Atalanta 3-0
Inter-Lazio 2-0
Bologna-Reggina 1-2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik